Marija Božović se vraća na scenu: Nova pjesma i ime - Maria B

"Marija Božović je previše komplikovano za ovaj muzički pravac, pa sam odlučila da ubuduće nastupam kao Maria B"
248 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2012. 07:37h

Nakon diskografske pauze od nekoliko godina, Marija Božović se vraća na scenu. Publika će u ponedjeljak na kanalu MTV imati priliku da vidi spot za novu pjesmu "Misbehave".

Za numeru, koja je kombinacija hip hopa i r'n'b–a sa primjesama soula, muziku su radili Sky Vikluh i MC Rhino, dok je autor teksta pjevačica.

Reditelj i producent spota je Vladimir Toni Pendo, dok je za kameru bio zadužen njegov brat Danilo. U spotu se pojavljuje i DJ Relja, a scenario i koreografiju osmislila je Maria uz pomoć njene sestre Jelene Božović.

"Mislim da pjesma neće biti iznenađenje za moju publiku, s obzirom na to da sam i na albumu prvijencu imala kompozicije koje vuku na ovo što sad radim. Numera je na engleskom, smatram da mi taj lezik leži, mada ću ubuduće neke pjesme snimiti i na našem", priča za Vijesti.

Božović sada nastupa pod pseudonimom Maria B.

"Mislim da pjesma neće biti iznenađenje za moju publiku, s obzirom na to da sam i na albumu prvijencu imala kompozicije koje vuku na ovo što sad radim. Numera je na engleskom, smatram da mi taj lezik leži, mada ću ubuduće neke pjesme snimiti i na našem

Smatra da je očekivano što se nakon pop muzike preorijentisala r'n'b i hip hop, s obzirom na to da odavno sluša upravo te muzičke pravce.

"Sve je počelo nastupom na festivalu Sunčane skale, pa sam smatrala da treba da zaokružim tu priču pop muzike albumom. Učestvovala sam i na drugim crnogorskim festivalima, a odlično znamo kakva muzika prolazi na takvim takmičenjima. Ipak, moj prvijenac je, bez obzira na sve to, nije bio klasični pop album", objašnjava ona.

Promjenom pravca Maria B se ne odriče nastupa na festivalima.

"S obzirom na iskustva koja imam, sumnjam da će na festivalima više biti mjesta za mene. Međutim, ako oni promijene politiku i požele da zaista naprave raznovrstan program, i imaju dobru pjesmu ovog žanra, naravno da bih se prijavila. Ovako, mislim da ne bih prošla jer je ovo što radim hard core rnb, na granici sa hip-hopom, a svjesna sam da na našim ljetnjim festivalima nema takvih pjesama", kazala je Maria B.

Maria dosta radi po klubovima, a planira da i nove pjesme izvodi na nastupima.

"Doduše, one će biti prilagođene, jer ne volim da nastupam uz matrice. Godinama pjevam sa klavijaturistom, tako da su i pjesme sa mog prvog albuma prilagođene nastupima. I ove nove publika će uživo imati priliku da ih čuje u novom ruhu", zaključuje ona.

Snimala i sa Labiom

Na posljednjem albumu kotorske klape Who See, Maria je gostovala u pjesama “Reggeaton Montenegro” i “Bar- Bari”. Obećava da će i u narednom periodu biti saradnje.

"Snimila sam pjesmu i sa crnogorskom reperkom Labiom, a sarađivala sam i sa MC Rhinom. Biće tu još sličnih saradnji, a sad čekam da ono što smo radili ode u etar", priča ona.

Iako će u ponedjeljak obradovati fanove novom pjesmom ne razmišlja o albumu, već će objavljivati singl po singl. Nastaviće saradnju sa MC Rhinom, a voljela bi da joj još neku pjesmu napravi i Sky Vikluh.

Bonus video: