Nil Jang u Central parku: Protiv siromaštva u svijetu

Sigurno da je rano govoriti da bi ovo mogao da bude jedan od posljednjih Jangovih nastupa, ali 67-godišnji muzičar je nedavno zaintrigirao fanove
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2012. 05:55h

Nil Jang će predstaviti svoj novi album “Americana“ u subotu Central parku, na bini sa koje će poznati rokeri pokušati da skrenu pažnju javnosti na problem siromaštva u svijetu.

Pored Janga , na koncertu će nastupiti i bendovi Foo Fighters i The Black Keys. Organizatori Global Festivala, koji je okupio velika imena, kažu da ne žele još jedan dobrotvorni koncert nego nešto što će ostaviti traga na cijelu generaciju, pa je zato i izabran Central park, kao mjesto u kojem su se održali neki od istorijskih koncerata.

Što se istorije tiče, Nil Jang je i više od toga, genijalni Kanađanin kojeg magazin Roling stoun smatra za jednog od najboljih gitarista svih vremena, čovjek čiji su stihovi vaspitali generacije - istinska rok ikona.

Prve reakcije fanova koji su čuli njegov posljenji album koji je snimio sa famoznim bendom Crazy Horse, bile su da album ima osobine rok muzike sedamdesetih godina.

Sigurno da je rano govoriti da bi ovo mogao da bude jedan od posljednjih Jangovih nastupa, ali 67-godišnji muzičar je nedavno zaintrigirao fanove.

„Ne mislim da ću biti u stanju da budem muzičar zauvijek, jer to polako fizički uzima svoj danak , tu i tamo primijetim“, rekao je nedavno Jang Njujork tajmsu i dodao da mu pisanje knjige omogućava da „radi ono što hoće i na način koji sam izabere“.

Bonus video: