Adrian Ljuljđuraj nastupio sa bendom koji čine poznati ex-YU rokeri

Sastav je okupljen na inicijativu poznatog splitskog bubnjara Pece Peteja, a čine ga Miodrag Kostić Bata - gitara (YU grupa), Dragan Jovanović Krle -gitara (Generacija 5), Sinan Alimanović - klavijature (Indexi), Miloš Stepanović -bas.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2012. 12:28h

Crnogorski pjevač Adrian Ljuljđuraj proteklog vikenda nastupio je u “Spli'skoj litnjoj koluri“ sa bendom "Rock misija", koji čine veterani jugoslovenskog roka.

Sastav je okupljen na inicijativu poznatog splitskog bubnjara Pece Peteja, a čine ga Miodrag Kostić Bata - gitara (YU grupa), Dragan Jovanović Krle -gitara (Generacija 5), Sinan Alimanović - klavijature (Indexi), Miloš Stepanović -bas. Njihova je želja da publici približe rok baziran na autorskom radu i r'n'r standardima. Grupa, sa kojom je proteklog vikenda pjevao Adrian, osnovana je 1994. na manifestaciji „Rock'n'roll zauvek“.

- Bilo je fenomenalno, mnogo bolje nego što sam očekivao. Publika je bila raspoložena i dobro nas je dočekala. Koncert je trajalo neka dva sata. Publika je imala priliku da čuje pjesme od Generacije 5, Indexa i YU grupe s obzirom na to da su ostali članovi "Rok misije" pripadnici tih bendova - opisuje svoje utiske sa koncerta za Vijesti Ljuljđuraj.

O tome, kako je došlo do saradnje sa "Rok misijom", priča:

- Krle je prije nekoliko godina čuo za mene preko nekog menadžera koji je tada organizovao koncert Whitesnakea u Beogradu, pa je tražio od Bate Kostića broj, nadajući se da će ga on lakše nabaviti s obzirom na to da je rođeni Ulcinjanin, baš kao i ja. I tako se ta priča svodila na razgovore i pregovore preko telefona i razmjenjivanje mejlova nekih godinu dana. A tek nedavno smo stisli zube i krenuli u realizaciju planova - otkriva Ljuljđuraj, koji je sa “Rock misijom” nastupao i sinoć u Splitu.

- Imajući u vidu da je koncert završen bez problema i da smo dobili pozitivne kritike siguran sam da će naša saradnja biti nastavljena. Takođe, prisustvovao sam razgovorima o tome da se “Rock misija” čuje i u ostatku nekadašnje Jugostavije, gdje se pominjalo da ćemo gostovati u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Tuzli, Beogradu, Skoplju, Podgorici - dodaje Ljuljđuraj.

Iako do sada na svojim nastupima nije pjevao domaće pjesme, jedan od najtraženijih klupskih pjevača u Crnoj Gori i Albaniji za kratko vrijeme morao je da spremi repertoar sa “Rock misijom”.

- Bilo je tu malo problema u početku, dok mi pjesme koje su odredili da ćemo ih izvoditi nijesu “legle”. Moram priznati da tu ima i moje krivice jer sam do tada jako malo slušao domaću rok muziku i nijesam pjevao domaće pjesme. Ali oni su ipak profesionalci, maksimalno su mi pomogli, tako da smo uz probe za kratko vrijeme savladali kompletan repertoar. Bili su oduševljeni mojim načinom pjevanja (barem su mi tako rekli) pa možda zbog toga nisu osjetili nedostatke. Radili su sa mnom i na naglasku i izgovoru riječi, doduše, mogu reći da, Hrvati nijesu primijetili da je moj naglasak pomalo čudan. Izgledalo je kao da sam jedan od njih - ističe on.

- Sve ovo je jedno lijepo iskustvo za mene i mogu s ponosom da kažem da mi je drago što sam dobio šansu da sarađujem sa svim tim velikim imenima i da dijelim binu s njima - zaključuje Ljuljđuraj.

Hvala BatuAdrian je do sada snimio dvije autorske pjesme sa kojima je učestvovao na Top festu u Albaniji. Prošle godine predstavio se numerom “Te mori nje det”, dok je ove godine sa numerom “Evuloj” osvojio nagradu za interpretaciju. O tome, šta su za njegove autorske pjesme rekli članovi “Rok misije”, Adrian otkriva:

- Nijesu imali zamjerke na moje autorske pjesme. Najviše ih je slušao Krle za kojeg mogu da kažem da je izvanredan muzičar i čovjek. On me je oduševio, ne samo načinom razmišljanja već i pozitivnom energijom kojom zrači. Takođe bih htio da zahvalim i Batu Kostiću, legendarnom muzičaru i mom sugrađaninu koji mi je omogućio da se proteklih nekoliko dana družim sa genijalcima koji su stvarali i doprinijeli kulturi roka i podigli svjest naših generacija - objašnjava Ljuljđuraj.

Članovi grupe su oduševljeni mojim načinom pjevanja, barem su mi tako rekli, pa možda zbog toga nisu osjetili nedostatke. Radili su sa mnom i na izgovoru riječi, iako Hrvati nijesu ni primijetili da je moj naglasak pomalo čudan. Izgledalo je kao da sam jedan od njih

Bonus video: