Niggor: Najbolje je u životu kad si sam svoj gazda

"Čini me srećnim moja porodica, pošto su oni meni najveća podrška kao i svakome. Čine me srećnim i prijatelji kojih nemam baš puno"
4 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 15:27h

Igor Lazić, poznatiji pod pseudonimom Niggor, talentovani crnogorski muzičar, "Vijestima" je kazao da iako se vremenom gubi radni elan, to ne znači da se uskoro neće čuti njegov novi singl.

"Mada vremenom gubiš taj neki elan, radim na tome. Kada sam imao 25 godina i počeo u Monteniggersima, to je bila nenormalna energija, sada to malo jenjava, ali to ne znači da se uskoro neće čuti neki singl ili se raditi neka emisija, bilo što vezano za šou-biznis", kazao je Niggor odgovarajući na pitanje da li radi na nekim novim projektima.

To što je “sam svoja firma” omogućava mu da sam i određuje slobodno vrijeme, objašnjava on.

"Sam sam svoja firma, nemam šefa, tačnije ja sam sam sebi šef i sve slobodno vrijeme sam određujem. Ipak, što se tiče posla, kada treba nešto da se radi, onda sam pravi profesionalac. Ako treba da se poslije burne noći probudim i radim, eto ja se probudim, kao jutros", tvrdi Lazić, sa kojim smo razgovarali jutro nakon završenog kampa "Ernesto Če Gevara" i burne noći tokom koje je on bio zadužen za atmosferu.

Porodica je sreća

Niggora čine srećnim njegova porodica i prijatelji, a plaši se jedino bolesti..

"Čini me srećnim moja porodica, pošto su oni meni najveća podrška kao i svakome. Čine me srećnim i prijatelji kojih nemam baš puno, ali ti koje imam su pravi. Nisam neki plašljivi lik, ali najviše se plašim da se nešto ne dogodi mojim bližnjim, porodici... Imao sam već tih iskustava i vjerovatno zbog tih trauma se i javio taj neki strah. Plašim se bolesti. To je jedino čega se čovjek može plašiti, drugo se sve može prevazići, pobijediti", siguran je on.

Niggor se od 1995. godine nalazi na muzičkoj sceni, godinu kasnije sa Nebojšom Saveljićem i Duškom Nikolićem osniva grupu koja se u početku zvala “Brake Boys Cross”, a zatim “Monteniggers”. Njihov prvi zapažen nastup bio je na Budvanskom festivalu sa pjesmom "Mala plava", a ubrzo su objavili prvi album "Tajna marenda" i postali jedna od najpopularnijih domaćih grupa. Međutim, kratko nakon toga preminuo je Duško Nikolić, a Igor i Nebojša teško su to podnijeli. Sa drugim albumom pod nazivom "AllBoom", Monteniggersi dostižu vrhunac karijere. Sa tog albuma izdvojilo se nekoliko hit pjesama - "Aj pa se kroz grad zajebaj", "Voljeli bi da si tu", "Tako ti je kako ti je".

Drugi član grupe Nebojša - Nebo Saveljić poginuo je 31. oktobra 1999. godine u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica - Cetinje, što je Lazića dotuklo. Poslije kraće pauze, tokom koje se posvetio pomorstvu, Igor nastavlja rad u muzici.

U okviru kampanje za bezbjednost u saobraćaju objavio je pjesmu "Ne brže od života", a zatim i duet sa Vladom Georgijevim "Tropski bar". Krajem 2006. godine objavio je svoj prvi solo album "Dog on a Needle" na engleskom jeziku i u potpuno novom stilu.

Svoju karijeru nastavlja u svijetu elektronske muzike kao MC.

Bonus video: