Bora Čorba: Neću ići u Hrvatsku i držim do toga i dalje

"Nije da se nešto sad inatim. Htio sam pokazati malo dobre volje oko odlaska u Hrvatsku i to mi se razbilo o glavu", kazao je frontmen "Riblje čorbe"
1499 pregleda 20 komentar(a)
Bora Đorđević, Foto: Muzika.hr
Bora Đorđević, Foto: Muzika.hr
Ažurirano: 23.09.2012. 15:03h

Frontmen srpske rok grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević opovrgao je ranije najave da će održati koncert u Zagrebu i u intervjuu beogradskim "Večernjim novostima" izjavio kako ostaje pri ranijoj odluci da neće svirati u Hrvatskoj.

"Odavno sam rekao da neću ići u Hrvatsku i držim do toga i dalje", rekao je Đorđević, tvrdeći kako mu se nedavna najava koncerta u Zagrebu "razbila o glavu".

"Nije da se nešto sad inatim. Htio sam pokazati malo dobre volje oko odlaska u Hrvatsku i to mi se razbilo o glavu", kazao je frontmen "Riblje čorbe".

"Napravio sam gest dobre volje. 'Čorba' u Hrvatskoj ima fanove koji nas iskreno vole, koji se takmiče ko će biti na više naših koncerata u Sloveniji i koji tetoviraju znak 'Riblje čorbe' na ruci.

"Možda sam pogriješio što sam dao intervju i, budući su me stalno pitali kad ću u Zagreb, rekao - kad se ova vlast u Srbiji sjeti da ima najbolji bend u istočnoj Evropi i odluči da nas pošalje kao službene predstavnike Srbije u Hrvatsku, onda ćemo doći sa zadovoljstvom"

I ima ih koliko hoćeš, iz Čakovca, Varaždina, Zagreba, Istre, čak i Splita. Njima ne smeta to što sam Srbin, niti meni smeta što su oni Hrvati. Jednostavno, slušamo rokenrol", rekao je Đorđević.

"Pozvali su nas u Čakovec da svratimo i svratili smo.

E sad, možda sam pogriješio što sam dao intervju i, budući su me stalno pitali kad ću u Zagreb, rekao: kad se ova vlast u Srbiji sjeti da ima najbolji bend u istočnoj Evropi i odluči da nas pošalje kao službene predstavnike Srbije u Hrvatsku, onda ćemo doći sa zadovoljstvom.

Kao da sam bacio atomsku bombu! Počeli su da me pljuju i Hrvati i Srbi", požalio se Đorđević novinaru beogradskih "Novosti", negirajući da novac ima ikakve veze s njegovom odlukom.

"Profesionalac sam i živim od novca. Ali, ne prodajem se baš bezveze... 'Parni valjak' se već bio raspao kad je došao u Beograd.

Hrvati imaju tu sreću da im je kompozitor na čelu države, koji ih je maltene sastavio dekretom, pa su počeli ponovo da sviraju.

Došli su u Beograd koji ih se zaželio i lijepo prošli, što mi je naročito drago. Nemam ništa protiv njihovih dolazaka", rekao je Bora Čorba u intervjuu "Večernjim novostima".

Bonus video: