Kiki Lesendrić napravio žurku u koritu Ribnice

Čim se popeo na binu sa bendom Kiki je doživio gromoglasne ovacije, a svirku je otvorio starim hitom Pilota "Neverna si mi"
65 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2012. 06:58h

Mjesec prođe, bez Kikog (kako mu Podgoričani tepaju) nikad. Tako bi se mogla opisati ovogodišnja koncertna sezona u Crnoj Gori, u sklopu koje je Kiki Lesendrić sa svojim Pilotima imao vjerovatno najviše koncerata od svih muzičara koji su u 2012. posjetili ove prostore.

Ako nekog ovaj podatak čudi, njegov koncert na Skalinama u petak veče, koji je poslužio za zatvaranje "Podgoričkog kulturnog ljeta", razbio je sve predrasude - voljeli ga ili ne, Lesendrić je veoma popularan na ovim prostorima. To dokazuje more ljudi koje se slilo na Nemanjinu obalu oko 21 sat željno iščekujući koncert srpskog muzičara.

Sigurno da je tu udjela imala i ona stara "ako je besplatno i sirće je slatko", no kasnije u toku večeri će se pokazati da veliku većinu prisutnih ne čine oni koji su tu slučajno zalutali.

Početak koncerta Kikija i Pilota kasnio je nekih sat vremena u odnosu na najavu, a da li zbog toga što su očekivali start bez kašnjenja ili da bi zauzeli što bolja mjesta, posjetioci su okupirali sve moguće i nemoguće pozicije oko bine. Bilo ih je na stepenicama, zidovima, mostu, na plaži, za stolom u kafiću, a posebno interesantno je bilo vidjeti dupke puno korito još uvijek presahle Ribnice koje je razdvajalo pomenuti lokal od bine.

Prosjek godina posjetilaca, reklo bi se, ispod 18. Na Lesendrićeve romantične stihove “padaju” sudeći po profilu posjetilaca uglavnom tinejdžerke, mada bilo je tu i momaka koji su se doduše rijetko upuštali u pokazivanje plesnih sposobnosti za razliku od svojih partnerki, majke sa djecom, a i nešto starijih parova koji su izvlačili prosjek.

Čim se popeo na binu sa bendom Kiki je doživio gromoglasne ovacije, a svirku je otvorio starim hitom Pilota "Neverna si mi". Uslijedili su poznati hitovi "Čini mi se da...", "Ljubav je samo reč", "Još jedna pijana noć", "To je sudbina", "Čekaj me"...

I pored toga što se u petak veče nije moglo reći da je baš toplo, Lesendrić se brzo zagrijao pa je poslije par pjesama imao hrabrosti, za razliku od većine prisutnih i ostatka benda, da skine jaknu i ostatak koncerta provede u kratkim rukavima.

"Filip će ovom prilikom biti Toni, samo sa više kose", kazao je Lesendrić pokazujući ka svom violinisti, dok je najavljivao numeru "Nemirne noći" koju je snimio u duetu sa hrvatskim pjevačem Tonijem Cetinskim.On je iskoristio priliku da i se pohvali da mu je tekst za "Oltar" napisao Đorđe Balašević, koji je nedavno imao uspješan koncert u glavnom gradu Crne Gore.

Publika je horskim pjevanjem ispratila većinu izvedenih numera, u nekoliko navrata davala i ritam pljeskanjem, a bučnim ovacijama dočekivala najavu i završetak svake pjesme.

"Ovu pjesmu sam napisao prije mnogo godina za jednu plavu djevojku, a ispjevaće je Olga pošto joj je danas rođendan, pa neka to bude njena rođendanska pjesma", kazao je Lesendrić, a zatim glavni mikrofon prepustio pratećem vokalu i sa bendom izveo numeru "Kolačići".

"Ona još uvijek nema dečka tako da su svi lijepi Crnogorci dobrodošli", kazao je on po završetku ove numere, a zatim izveo još jednu posvećenu pomenutoj plavuši, koja nosi naslov, naravno, "Mala plava".

Dvočasovni koncert gostiju iz Srbije je protekao bez incidenata, a kao jedina zamjerka mogli bi se pomenuti u više navrata neobjašnjivi padovi u zvuku prouzrokovani samo "PG Sound" zna čim.

Galerija

Bonus video: