Škola gitare Bulatovića i Nikčevića: Akcenat na zabavnoj muzici

Škola postoji od 2006, i kroz nju je prošlo više od 200 polaznika
0 komentar(a)
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Luka Zeković
Darko Nikčević, Srđan Bulatović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.09.2012. 12:53h

Crnogorski gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević i ove godine će u KIC-u “Budo Tomović” držati školu gitare. Škola će početi sa radom od 1. oktobra, a upis je u toku.

Grupna nastava će se održavati subotom u prijepodnevnim časovima, a individualna u dogovoru sa polaznicima.

Škola postoji od 2006, i kroz nju je prošlo više od 200 polaznika.

"Mogu se prijaviti svi uzrasti, za učenje gitare nema ograničenja", poručuje Nikčević i otkriva da je najmlađi polaznik imao sedam, a najstariji 56 godina.

"Mada, najčešći polaznici su srednjoškolci", dodaje on.

Program se potpuno razlikuje od onoga što se uči u nekoj od muzičkih škola.

"Polaznici uče ono što ih zanima. Obrađujemo razne muzičke pravce, ali poseban akcenat stavljamo na zabavnu muziku. Željeli smo da napravimo program koji će biti interesantan polaznicima. Ipak, naša škola nije od onih koje pripremaju talente za takmičenja, ovo je za one koji žele da nauče da sviraju", ističe Nikčević. On posebno preporučuje grupnu nastavu s kojom su počeli prošle godine.

"Grupna nastava je svakako povoljnija, i zanimljiva polaznicima. Tu uče jedni od drugih, čak se i takmiče", priča Nikčević. Na pitanje koje su najbolje godine za početak sviranja gitare, Nikčević tvrdi da nema pravila.

"Ako želite da vam to bude profesija, onda je najbolje, kao što se to radi u muzičkim školama, od osam, devet godina. Mada i tu zavisi kako se ko snađe, bivalo je da i mnogo mlađa djeca odlično savladaju gradivo i budu baš uspješna", zaključuje Nikčević.

Bonus video: