Dogovor iz srednje škole pretočili u bend Neon

Tek su se sada sve kockice poklopile i uspjeli smo da skupimo ljude koji će činiti bend “Neon”, priča za Vijesti Vukčević
186 pregleda 2 komentar(a)
NEON, Foto: Studio The Lab
NEON, Foto: Studio The Lab
Ažurirano: 19.09.2012. 13:08h

Pjevač Marko Vukčević nedavno je predstavio svoj bend “Neon”. Iako je njegov prijenac na koji su i publika i Marko dugo čekali, objavljen prije svega nekoliko mjeseci, on je odlučio da dalju karijeru nastavi kao član benda.

"Ideju da osnujemo bend ja i moj dugogodišnji prijatelj i kum Ilija Pejović imamo još iz perioda srednje škole. Međutim, tek su se sada sve kockice poklopile i uspjeli smo da skupimo ljude koji će činiti bend “Neon”", priča za Vijesti Vukčević.

Kako kaže, pored obrada svjetskih i domaćih hitova, “Neon” će svirati i numere sa Markovog prvijenca “Suza od stakla”.

"Ono čemu sada težim je “Neon”, međutim, neću zapostaviti ni album na koji sam i sam toliko dugo čekao, tako da se planovi što se tiče promocije “Suze od stakla” nijesu promijenili. Međutim, takođe mi je stalo da u saradnji sa ostalim članovima sastava “Neon” što prije predstavimo autorski rad grupe", priča Vukčević, dodajući da je on sad punopravni član benda i da neće na nastupima biti njegovo ime ispred “Neona”.

Tek su se sada sve kockice poklopile i uspjeli smo da skupimo ljude koji će činiti bend “Neon”, priča za Vijesti Vukčević

Pored njega i Pejovića koji je gitarista, bend “Neon” čine još i Milica Vujadinović - vokal, Batrić Krvavac - bas, Petar Lazović - bubnjevi, dok će klavijaturista u bendu biti nekadašnji član sastava “No Name”, Bojan Jovović.

Članovi “Neona” nadaju se da će se nakon predstavljanja na Elitovom izboru, koji je održan prošlog vikenda u Tivtu, uskoro predstaviti i podgoričkoj publici, ali da će svirati i u ostalim gradovima Crne Gore.

"Mi vrijedno vježbamo i sastavljamo repertoar. Svu energiju smo usmjerili na to, tako da se nadamo da će nas uskoro sve ono na čemu radimo mjesecima prezentovati publici", otkriva Vukčević.

Iako je njegov album objavljen sredinom marta, za sada na kanalu YouTube, ne mogu se čuti baš sve pjesme s Vukčevićevog prvijenca.

"Želio sam da publika bude ta koja će na kanalu YouTube kačiti pjesme sa albuma “Suza od stakla”. Čisto da i po reakciji vidim koje im se pjesme najviše sviđaju, dok je većina čekala da taj posao ja odradim. Međutim, posljednjih mjeseci bio sam posvećen probama, pa sam se nadao da će to publika odraditi umjesto mene. Eto, publika ima priliku da čuje kako uživo bend “Neon” svira numeru “Crna ruža” koja otvara album. Ako niko u skorije vrijeme ne zakači pjesme, počećemo mi da ih kačimo, kako bi svi oni koji već nijesu, na taj način mogli da preslušaju moj album", obećava Vukčević.

Bonus video: