Nakon 25 godina "Denis & Denis" ponovo zajedno

Izvorna postava pop grupe "Denis Denis" ponovno će se okupiti prvi put nakon 25 zbog nastupa za doček nove 2013. godine u Rijeci nakon čega će uslijediti povratnička turneja po Hrvatskoj
60 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2012. 12:07h

"Denis & Denis" novogodišnjim nastupom na riječkom Korzu će obilježiti 30. godišnjicu svog prvog koncerta održanog 1982., rekao je osnivač i autor pjesama Davor Tolja na konferenciji za novinare.

Ikone hrvatskog i jugoslovenskog popa osamdesetih "Denis & Denis" u izvornoj postavi je bio duet koji su činili Tolja i pjevačica Marina Perazić, a poslije se prikljućio i Edi Kraljić. Najpoznatiji su po hitovima "Program tvog kompjutora", "Soba 23" i "Ja sam lažljiva".

Marina Perazić je kazala da je protekle dvije decenije često pitaju kada će grupa ponovno nastupiti i da ima informacije da će na riječki koncert doći mnogo ljudi koji vole "Denis & Denis" iz cijele Hrvatske pa i šire.

Predsjednik riječkog gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar ocijenio je da je "Denis & Denis" najveći riječki pop kulturni proizvod.

"Jako vješto i inteligentno su izbjegli da budu estrada, ali su uprkos tome bili veoma popularni u cijeloj bivšoj zemlji", kazao je Šarar.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao da Rijeka nastavlja s tradicijom ranog ugovaranja programa za centralni doček u gradu sa uobičajenim modelom koncerta, koji otvara mlađa riječka grupa a zatim slijede poznatiji izvođači.

Osim "Denis & Denis" nastupiće i "Psihomodo Pop" kao i riječka grupa "Mandrili".

Bonus video: