Karlos Santana piše memoare

Poznati gitarista Karlos Santana odlučio je da napiše memoare u kojima će ispričati priču svoga života kako bi čitateljima pomogao da otkriju svoju "svetost, čarobnost i božanstvenost", piše britanski Gardian
68 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 15:28h

Prema sopštenju njegova izdavača "Little, Brown" objavljenog u listu "L.A. Times", Gremijem ovjenčani meksički gitarista poznat po svome stilu miješanja pop muzike sa bluzom, rokom, afro-kubanskom muzikom i latinskim zvucima, svoje će memoare objaviti 2014. na engleskom i španskom jeziku.

"U iznošenju svoje priče, Karlosova je najveća želja da pomogne čitataocima da otkriju svetost, čarobnost i božanstvenost koje nose u sebi", stoji u saopštenju. "Pravo je Božje čudo da te svi mogu prepoznati čim čuju prvi ton. Taj je dar povjeren odabranoj nekolicini među kojima su Bob Marli, Lenon, Majkl Džekson, Džimi Hendriks, Džon Koltrejn, Elis Koltrejn, Stevi Rej Von, Džon Meklafin i, naravno, Karlos Santana", dodaje se.

U svojim memoarima Santana (65) će iznijeti "razmišljanja o nekim ljudima koji su uzvišeno uticali na njegov život" kao što su Dezmond Tutu i borci za radnička i građanska prava poput Cezara Čaveza i Dolores Huerta, a obećao je i "priče" u kojima će se dotaći Majlsa Dejvisa, BB Kinga, Erika Kleptona, Badi Gaja i mnogih drugih.

Rođen u Meksiku 1947., Santana je kao tinejdžer odselio u San Francisco. Nakon nastupa na Vudstoku, na čemu može da zahvali promotoru Bilu Grahamu, njegov je debitantski album "Santana" 1969. postao hit u SAD-u i prodan je u dvostrukom platinastom tiražu Sljedeći po redu album "Abraxas" prodan je u četverostrukom platinastom tiražu. Ostvario je zavidnu karijeru s dosad izdanih osam zlatnih i sedam platinastih albuma i prodanih oko 80 miliona primjeraka albuma. Njegov najnoviji album "Shape Shifter" izašao je u maju.

Galerija

Bonus video: