Prljavo kazalište: Sve kreće iz kvarta

"Ono što znam je da moramo odraditi dosta toga. Već za novembar zakazani su koncerti po Njemačkoj"
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2012. 16:54h

Podgorica - Članovi zagrebačkog sastava “Prljavo kazalište” juče su snimili dio kadrova za spot za numeru “Djevojka od milion dolara” sa njihovog nedavno objavljenog albuma “Možda dogodine”.

"Sva je sreća što ste me dobili. Snimanje je u toku, veoma je naporno jer radimo na 40 stepeni, a ja sam samo došao do kola da se osušim", priznao nam je juče u telefonskom razgovoru Jasenko Houra, osnivač i gitarista “Prljavog kazališta”.

Kako je kazao, članovi poznatog hrvatskog sastava juče su završili svoj dio posla što se snimanja tiče, dok će ostali kadrovi biti snimljeni 25. septembra.

"Nakon toga, ekipa će imati malo vremena da završi spot jer planiramo da ga pustimo 1. oktobra kada ćemo održati i prvi promotivni koncert kada je novi album u pitanju. To će takođe biti na krovu ovog velikog šoping centra na kojem trenutno snimamo kadrove za spot. Inače, taj šoping centar se nalazi u našem kvartu i smatrali smo da velika turneja i treba da krene iz komšiluka", priča za Vijesti Houra.

Prošla turneja Prljavog kazališta završena je nastupom u Budvi, a trajala je više od dvije godine

Njihova prošla turneja završena je nastupom u Budvi, a trajala je više od dvije godine. Međutim, Jasenko nije mogao da precizira koliko će trajati predstojeća.

"Ono što znam je da moramo odraditi dosta toga. Već za novembar zakazani su koncerti po Njemačkoj, a naš menadžerski tim uveliko radi na ugovaranju ostatka tuneje. Znam samo da teško da može trajati ispod godinu i po dana", siguran je on i obećava da će u sklopu turneje opet posjetiti i Crnu Goru.

"Najprije dugujem zahvalnost organizatorima našeg koncerta u Budvi, Opštini Budva i naravno Draganu Bulajiću. Nama je bilo predivno i trudićemo se da se što prije družimo sa publikom u Crnoj Gori. S tim što ovoga puta, mogu da obećam, naš koncert neće biti uobičajen", obećava Houra.

Album "Možda dogodine" objavljen je početkom juna, a sam rad na njemu trajao je dvije godine. Ovo je njihovo četrnaesto studijsko izdanje, a o tome kako je publika reagovala na nove pjesme, Jasenko kaže:

"Nijesmo se do sada interesovali kako teče prodaja albuma. S tim podacima tek ćemo se upoznati krajem godine jer smo svjesni da je diskografska situacija nezadovoljavajuća. Ono sa čim se možemo pohvaliti su naša tri singla na prvom mjestu svih radijskih top lista, što nije mala stvar. Nadamo se da će sa spotom i na TV stanicama zaživjeti “Djevojka od milion dolara”. Međutim, najbolji pokazatelj kako je publika prihvatila naše nove pjesme biće turneja. Na nastupima ćemo tačno imati uvid u to koje pjesme sa novog albuma publika zna a koje ne", zaključuje on.

Bonus video: