"Ako muzičar uživa, uživaće i publika, u suprotnom je nastup prevara"

Nastup u Podgorici osmišljen je kao promocija njihovog četvrtog zajedničkog projekta “Sinergija”
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2012. 14:11h

Gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević održaće u četvrtak veče koncert u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto.

"Nadamo se da će koncert biti, kao što smo i planirali, na krovu KIC-a. To bi bio idealan prostor jer očekujemo sjajnu atmosferu. Međutim za sjutra veče najavljuju kišu, ali kako god, obećavamo dobar koncert", kazao je Nikčević za Vijesti.

Kako kaže, njihov nastup u Podgorici osmišljen je kao promocija njihovog četvrtog zajedničkog projekta “Sinergija” koji je objavljen početkom ljeta.

"Pored novih kompozicija sviraćemo i one koje su se našle na našem albumu “Dodir Crne Gore” koji je objavljen prošle godine. Pored nas biće tu i gudački kvartet, bas gitara i bubnjevi, s tim što oni neće svirati samo nove kompozicije s albuma “Sinergia”, već smo sa njima spremili kompletan repertoar. Smatrali smo da je takav koncert odgovarao velikoj sceni kakva je u KIC-u", priča Nikčević.

Druga promocija albuma

Iako su prije početka rada na zajedničkim albumima imali solo projekte, publika neće imati priiku da čuje njihove kompozicije iz tog perioda.

"To odavno ne radimo, jer je duo odlično zaživio tako da otkako sviramo zajedno smanjili smo solo nastupe. Mnoge od kompozicija koje izvodimo nastajale su u periodu kada Srđan i ja nijesmo svirali zajedno, međutim, za potrebe dua smo ih prilagodili", ističe Nikčević.

Ovo će biti njihova druga promocija novog albuma. Prvu su imali u okviru manifestacije Kotor Art i to na desetim Don Brankovim danima muzike.

"Tamo je zaista bilo sjajno. Svirali smo na kotorskoj Pjaci od kina, prisutni su bili oduševljeni. Bila je odlična sinergija između nas i publike i nadamo se da će se takva atmosfera ponoviti i sjutra veče u KIC-u", nada se Nikčević.

Istinski uživaju

I publika u inostranstvu imala je priliku da čuje neke kompozicije sa albuma “Sinergija”.

"Te kompozicije sa posljednjeg albuma svirali smo na koncertima u Italiji, ali ih je publika čula u potpuno drugačijoj formi - izvodili smo ih samo Srđan i ja. Veoma je teško okupiti devet muzičara na jednom mjestu, zato publika tamo i nije bila u prilici da čuje kako zaista u originalu zvuče kompozicije sa Sinergije. U oktobru ćemo album predstaviti u Beogradu i to u manjem sastavu", otkriva Nikčević. Njemu i Srđanu ovo je četvrti zajednički projekat, a ne pada im teško ni saradnja sa ostalim muzičarima.

"Srđan i ja funkcionišemo na bazi prijateljstva, pa smo se tako našli i sa ostalim muzičarima koji sviraju s nama", kaže Nikčević i dodaje da je njihov cilj da publika uživa koliko i oni sami.

"Ukoliko muzičar uživa u muzici koju izvodi, sigurno će uživati i publika. U suprotnom, to je prevara. Srđan i ja istinski uživamo u onome što radimo i jedva čekamo koncerte. Zato gdje god da smo svirali vladala je odlična atmosfera i bila je pozitivna energija", zaključuje Nikčević.

Početak koncert crnogorskih gitarista zakazan je za 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici KIC-a po cijeni od pet eura.

Galerija

Bonus video: