MTV Express snimio nastup klape Who See u Starom gradu

Ulogu Dedduha u nastupu preuzeo je simpatični i šarmantni stariji mještanin Kotora, Tonći Praci
83 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2012. 14:46h

Ekipa popularne emisije “MTV Express” posjetila je Kotor kako bi zajedno sa članovima hip hop sastava “Who See” snimila razgovor i nastup. Marijo Đorđević – Noyz i Dejan Dedović – Dedduh su se pokazali kao odlični domaćini, a nakon jutarnje kafe u jednom od kotorskih lokala poveli su ekipu emisije na čuvenu “ploču” u zidinama bedema iznad Starog grada, odakle se pruža savršen pogled na Kotor i zaliv.

Ovo mjesto nosi posebnu simboliku jer su upravo tu članovi benda započeli pisanje rima i melodija numera sa prvog albuma. Nakon kraćeg intervjua u kome su članovima ekipe MTV otkrili da već razmišljaju o novim pjesmama, spotovima i radu na trećem albumu, uputili su se ka jednom od mnogobrojnih manjih kotorskih trgova gdje je nastavljeno planirano snimanje.

Uz pratnju muzičara Željka Abramovića (akustična gitara), Jovana Ševaljevića (bas gitara), Vida Uskokovića (perkusije), Maje Dobrović (viola) i muzičkog plesnog sastava sa Kube “Cubalcanica”, Marijo Đorđević – Noyz izveo je za u akustičnoj verziji tri numere “Kroz grad”, “Nije preša” i “Reggaeton Montenegro”. Cijelu atmosferu snimile su kamere ekipe “MTV Express”.

Veselo snimanje u Starom gradu (Foto: Zvonko Đukić)

Tonći Praci umjesto Dedduha

Iako se dvije nedjelje unazad sa Marijom i ostalim članovima ekipe pripremao za izvođenje akustične varijante dijela repertoara benda za “MTV Express”, drugi član benda Dejan Dedović Dedduh morao je da izostane sa snimanja.

Neposredno prije nego što su se kamere uključile Dedduhu je pozlilo, pa je morao da potraži pomoć ljekara. Brojni nastupi, obaveze sa bendom, iscrpljenost nakon dugog puta sa nastupa u Beogradu tokom vikenda, učinili su svoje.

Na kraju svake numere ova interesantna muzička postava predvođena reperskom dionicom Maria, pozdravljena je gromoglasnim aplauzom publike

Kako publika širom Balkana ne bi ostala uskraćena za njegove rime, i interesantnu akustičnu verziju nastupa benda, Dedduh je prepustio Mariu da odrepuje njegove dionice numera, a u svemu su mu pomogli i članovi kubanskog sastava “Cubalcanica”.

Ulogu Dedduha u nastupu preuzeo je simpatični i šarmantni stariji mještanin Kotora, Tonći Praci. Kako bi se u potpunosti uživio u ulogu drugog člana benda Marijo mu je povjerio Dedduhov kačket.

Tonći Praci i Noyz sa bek vokalima (Foto: Zvonko Đukić)

Turisti i mještani podržali bend

Atraktivni bek vokali u karnevalskim kostimima, koji se mogu vidjeti samo u Riju, i neodoljiv ritam koji je dopirao sa malog trga u kotorskom Starom gradu, okupio je brojne turiste koji su se u tom trenutku našli u Kotoru, kao i mještane grada koji su došli da podrže bend.

Na kraju svake numere ova interesantna muzička postava predvođena reperskom dionicom Maria, pozdravljena je gromoglasnim aplauzom publike. A među njima se i našao bas gitarista beogradskog benda “Van Gogh” Dragan Ivanović.

Ekskluzivni materijal koji je za MTV Express snimio “Who See” u Kotoru publika će moći da vidi već početkom oktobra.

Galerija

Bonus video: