Crnogorci, ko bi rekao da ste lijeni

Na koncertu u Baru nekoliko starijih fanova, koji su već zašli u četvrtu deceniju života, skaču u prvim redovima, a Cane im dobacuje "Momci, vreme vam je da se oženite"
354 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 09:39h

Kultni beogradski rokenrol sastav Partibrejkers poslije dužeg vremenskog perioda održaće 30. avgusta koncert u Podgorici, na terasi KIC-a u okviru "Podgoričkog kulturnog ljeta".

Pored energične svirke, izvjesno je da će gostovanje popularnih Brejkersa obilježiti i standardne "doskočice" frontmena Zorana Kostića Caneta, često vrlo provokativne, po kojima su prepoznatljivi nastupi ove grupe.

Posljednjih mjeseci fanovi su po raznim forumima i društvenim mrežama krenuli u akciju skupljanja Canetovih "bisera", a ovom prilikom vam prenosimo neke od najzanimljivijih.

- Koncert u Novom Sadu. Cane se na početku obraća publici "Gde ste lale, hoćemo da skačemo? Ali nemojte da skakućete kao onaj Balašević".

- Na koncertu u Zaječaru nakon niza provokativnih izjava dio publike zasuo Brejkerse kamenicama, a Cane ispaljuje: "Šta je Vlasi, kameno doba?". Na drugom koncertu ka bini leti povrće, na šta frontmen Brejkersa pita: "Šta je seljani, rodilo a?"

- Na početku koncerta u Valjevu Cane govori: "Dobro veče Kraljevo". Masa počinje da viče "Valjevo, Valjevo", a Cane odgovara: "Kraljevo, Valjevo, isti ku*ac".

- Na koncertu u Sloveniji: "Šta je bre, Hrvati?"

- Beogradski SKC, nekoliko ljudi iz publike pokušava da se popne na binu, a Cane viče: "Obezbjeđenje, vratite ovce u stado!"

- Novogodišnji koncert u Beogradu, veoma je hladno, a Cane pita prisutne da li im je vruće, nakon čega prolijeće boca pored njega. "Nisam žedan, hvala", komentariše on.

- Koncert na Exitu 2009, nekoliko pjesama Partibrejkersa prolazi bez ijedne Canetove doskočice, da bi u jednom momentu rekao: "Šta je, čekate uvredu?"

- Koncert Brejkersa u Hrvatskoj, između pjesama neko od prisutnih počinje da psuje Caneta, a on odgovara "Ooo, pa imamo i Srbe u publici".

- Partibrejkersi na Lake festu poslije dužeg niza godina bez nastupa u Crnoj Gori. Pred binom fenomenalna atmosfera i konstantne 'šutke'. Cane poručuje publici: "Crnogorci, kažu za vas da ste lenji... Ko bi rekao".

- Na koncertu u Baru nekoliko starijih fanova, koji su već zašli u četvrtu deceniju života, skaču u prvim redovima, a Cane im dobacuje "Momci, vreme vam je da se oženite".

- Djevojka pokušava da uleti na binu u toku koncerta Brejkersa. Završava se pjesma i Cane joj govori: "Šta se ložiš, nije ti ovo Van Gogh".

- Džoni Dep, kojeg je Emir Kusturica doveo u Beograd, svira jednu pjesmu sa Brejkersima u SKC-u 1992. Cane najavljuje pjesmu i gosta iz Amerike i pri tom mu govori: "Sviraj Džoni, tvoja djevojka će noćas biti moja".

- Koncert u Apatinu 2008, Brejkersi izvode nekoliko hitova, haos u publici. Zatim počinju da sviraju nove, do tada nepoznate pjesme i gotovo niko ne reaguje, a Cane kaže: "Bili ste divlje zveri, sad ste cica mace".

- Zagreb 2007. Partibrejkersi zavšavaju koncert, ali se na poziv publike vraćaju na bis. Dio prisutnih počinje da skandira "Cane pederu! Cane pederu!", a on na to odgovara "Pa vi ovde baš volite pedere".

- Beogradski Dom kulture 2009. "Kako ste?", pita Cane publiku na početku svirke, na šta prisutni uzvraćaju ovacijama, a on dodaje: "Kad vas je zadnji put neko pitao kako ste?". Na istom koncertu u pauzi između pjesama se obraća jednom od fotoreportera koji fotografiše publiku: "Ćelavi slika pice... Dok mi izgaramo".

- Nastup na Summer festu, ludilo u publici tokom izvođenja pjesme "Kreni prema meni", a Cane nakon toga govori: "Da sam znao da znate samo ovu svirali bismo je tri, četiri puta do sada".

Koncert i promocija monografije

Koncert Partibrejkersa u četvrtak veče počeće u 21 sat, a ulaznica košta pet eura i može se kupiti na biletarnici KIC-a.

Ranije istog dana u knjižari Matice srpske, sa početkom u 17 časova, održaće se promocija monografije "Partibrejkers - Srce kuca tu je" u kojoj su sadržani tekstovi svih pjesama kultne grupe i preko 200 fotografija, a priredio ju je Flavio Rigonat.

Na promociji će govoriti Zoran Kostić - Cane, ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Lutovac i doc. dr Goran Radonjić.

Galerija

Bonus video: