Džiboni i Stefanovski večeras u Tivtu: Ponesite dobro raspoloženje

Stefanovski: Očekujem da bude ludo, jer ćemo svirati na Letnjoj pozornici, pod otvorenim nebom, nadam se u izvanrednom ambijentu
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 10:20h

Gitarista, kompozitor i osnivač jednog od najpopularnijih balkanskih bendova “Leb i sol” Vlatko Stefanovski prvi put će večeras u Crnoj Gori nastupiti sa kantautorom Zlatanom Stipišićem Gibonnijem. Dugogodišnji saradnici i prijatelji, koji su do sada kod nas nastupali pojedinačno, premijerno će imati priliku da svoj zajednički repertoar predstave publici u Tivtu. O tome šta će posjetioci čuti tokom dva uzastopna nastupa, večeras i sjutra veče na tivatskoj Ljetnjoj pozornici, Stefanovski kaže:

"Nadam se da će publika iz Tivta, a i turisti koji se budu zatekli na koncertu, imati priliku da pogledaju i poslušaju nešto što se ne čuje baš svaki dan - koncert mog trija, koncert Gibonnija, naša zajednička svirka i komunikacija koja traje već 14 godina. Očekujem da bude ludo, jer ćemo svirati na Letnjoj pozornici, pod otvorenim nebom, nadam se u izvanrednom ambijentu", ističe za Vijesti pred koncert jedan od najboljih gitarista.

Iako su do sada imali mnoštvo zajedničkih nastupa, ovo će biti prvi put da se Gibonni i trio Vlatka Stefanovskog nađu na istoj sceni u nekom crnogorskom gradu.

Iako su do sada imali mnoštvo zajedničkih nastupa, ovo će biti prvi put da se Gibonni i trio Vlatka Stefanovskog nađu na istoj sceni u nekom crnogorskom gradu

I pored toga što i on i Gibonni imaju dosta zakazanih nastupa, repertoar koji će publika čuti večeras i sjutra veče, stigli su da provježbaju.

"Mi smo početkom ljeta imali i dosta proba i nekoliko nastupa. A sa triom sam stalno na putu i prilično dobro smo uvježbani tako da nam večerašnji nastup neće teško pasti. Naravno, teško je uskladiti obaveze naše i Gibonnijeve, ali naš posao je da sviramo i da zabavljamo publiku. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Samo ponesite svoje dobro raspoloženje i biće svima super", obećava Stefanovski.

Rasprodati i drugi koncert

Jedan od najpopularnijih pjevača Hrvatske i regiona – Zlatan Stipišić Gibonni, zajedno sa čuvenim gitaristom Vlatkom Stefanovskim, održaće dva koncerta na tivatskoj ljetnjoj pozornici večeras i sjutra veče, od u 21 sat.

Izuzetna popularnost ovog pjevača uslovila je organizatore, opštinu Tivat, Centar za kulturu iz Tivta i Gitar fest iz Nikšića, da se, zbog velikog interesovanja publike, jer su karte ze prvi koncert rasprodate su početkom jula, potrude i ugovore i drugi koncert.

Ipak, i karte za sutrašnji koncert takođe su rasprodate, već sa liste čekanja za prvi nastup.

Imajući u vidu popularnost Gibonnijeve muzike, koja je svojevrsna mješavina popa, etna i world muzike, sa melanholičnom mediteranskom atmosferom i intimnom lirikom, kao i kvalitet muzičara Vlatka Stefanovskog, u Tivtu publiku očekuju dva vrhunska muzička događaja koji će obilježivi ovu ljetnju sezonu.

Bonus video: