Who See: Srećni smo što nas publika prihvata

"Svi ti takozvani uspjesi su zadatak više kad je u pitanju kvalitet sa kojim ne smijemo ići ispod očekivanog"
111 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 12:52h

Kotorski muzičari klapa Who See i MC Niggor, nastupiće na drugom po redu festivalu “Svi kao jedan” koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra na Ušću u Beogradu. Iako kompletan program još nije objavljen, nastupiće brojna poznata imena među kojima Prti Bee Gee, Bad Copy, Gru, Škabo...

Svake večeri će, kažu organizatori, biti po petnaestak izvođača, a o tome koliko će oni imati vremena da publici u Beogradu predstave svoje pjesme, za “Vijesti” Dedduh je rekao:

"Na ovom festivalu nastupaće masa domaćih i stranih repera i DJ-eva, tako da je naša banja da smo svrstani među sva ta imena. Jako smo srećni što je organizator spoznao naš kvalitet i pošto sa drugim albumom po prvi put gostujemo u Beogradu, imaćemo vremena koliko nam je potrebno da se dobro prikažemo i nadam se, pokupimo simpatije svih tih ljudi tamo koji su nas inače poštovali i slušali i prije nego mnogi u Crnoj Gori", priča Dedduh.

Na nastupu na Summer festu, koji je nedavno održan na Jazu, Dedduh i Noyz imali su gosta Labiju. O tome, hoće li na sličan način iznenaditi publiku na Ušću", Dedduh kaže:

"Freško smo dobili poziv i sad imamo jako malo vremena da sve organizujemo, ali nam je to odmah palo na pamet. Potrudićemo se da publika dobije ono što očekuje - obećava on.

U Crnoj Gori gotovo sve pjesme sa albuma “Krš i drača”, objavljenog prije nekoliko mjeseci su hitovi. I publika u regionu odlično reaguje na njih.

"Srećni smo što nas publika prihvata, region ili Crna Gora, nebitno… to je jedno govorno područje", ističe Dedduh.

Spotom za numeru “Reggeaton Montenegro”, koji je za kratko vrijeme osvojio region, Who See je najavio album. Pjesma je dugo bila na na prvom mjestu MTV top liste Domaćica, a obavezna je na repertoaru gotovo u svim otvorenim šankovima i kafićima. “Bojana”, duet sa grupom S.A.R.S. koji je nedavno pušten u etar, takođe je ostvario značajan uspjeh na istoj listi. A članovi Who See-a već rade na novim projektima.

"Svi ti takozvani uspjesi su zadatak više kad je u pitanju kvalitet sa kojim ne smijemo ići ispod očekivanog"

"Pred nama je težak zadatak. Svi ti takozvani uspjesi su zadatak više kad je u pitanju kvalitet sa kojim ne smijemo ići ispod očekivanog. Trudimo se da svojim spotovima osvježimo i zainteresujemo, a naš video producent Noyz najbolje zna kako se to radi", priča Dedduh.

Niggor: Kad si mlad, imaš više elana

Još jedno poznato lice, začetnik hip hopa na Balkanu publika će imati priliku da gleda tih dana na Ušću. Riječ je o MC Niggoru, koji će publici odrepovati “Duku dizel” i još neke hitove nekad popularne grupe Monteniggers.

"Nijesam još odlučio šta će to tačno biti, ali gledaću da podsjetim publiku na neke od najznačajnijih naših hitova", priča Niggor.

Kako kaže, trenutno se bavi DJ-ingom, i na nastupima pušta uglavnom house muziku.

"Na opuštenim mjestima, gdje dolazi miješana publika, pred kraj znam da odrepujem neke pjesme od Monteniggersa. Kad si mlad imaš više elana, ali kad se ostvariš onda i nemaš više potrebu da se dokazuješ. Imam ja kad je hip hop u pitanju još toga da kažem, ali trenutno sa gungulom pjevača koji su na sceni ne želim da budem u istom košu. Sad samo stojim sa strane i posmatram šta se dešava, ali planiram da pokažem i njima i publici đe sam i koliko znam", obećava on.

Nigoor ističe da mu je veoma drago što je publika u regionu odlično prihvatila Who See.

Nigoor ističe da mu je veoma drago što je publika u regionu odlično prihvatila Who See

"Podržavam ih svim srcem, zaista su odlični momci i sjajno je to što rade. Uspjeli su da prenesu tu kotorsku energiju i taj primorski duh", zaključuje Niggor.

Bez Nebojše nije pravo

Iako se odavno ne bavi hip hopom, u posljednje vrijeme ga organizatori sličnih manifestacija često zovu da izvodi numere Monteniggersa.

"Prihvatam pozive jer su to uglavnom prijatelji s kojima sam se družio kad sam počinjao, ali nije to više ta energija. Bez Nebojše to ne može biti ono pravo. Međutim, ipak mi je drago što su nas se sjetili, posebno jer će na ovogodišnjem festivalu biti i stranih imena", ističe Niggor.

Monteniggersi ne postoje od smrti Nebojše Saveljića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1999. godine

Galerija

Bonus video: