Underground Alliance: Tri autora iz Crne Gore

Inače, ovaj mikstejp je podjeljen na tri dijela: hell, heaven i earth, zavisno od zastupljenog žanra
71 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2012. 10:53h

Nedavno su objavljena sva tri dijela kompilacije “Underground Alliance” koja okuplja alternativne producente elektronske muzike sa prostora bivše Jugoslavije, a na kojoj su se našla i tri autora iz Crne Gore: Dweerdoe, Masturbeator i Optimus Prime.

Kompilacija je dostupna za download na Underground Alliance etikete, a na Facebook stranici pomenute nezavisne izdavačke kuće postoje linkovi i za mediafire download.

Inače, ovaj mikstejp je podjeljen na tri dijela: hell, heaven i earth, zavisno od zastupljenog žanra, a kako je za “Vijesti” otkrio Bojan Rukavina aka Dweerdoe, koji je bio i selekor za “Earth” dio trilogije, izdanje će biti dostupno samo u digitalnom obliku.

“Kvalitet poslatih radova je bio veoma dobar, čak malo i iznad očekivanog nivoa. Broj radova je taj koji nije bio zadovoljavajucći, jer smo ipak očekivali da to bude malo masivnije, ali s obzirom da je u pitanju prvo izdanje možda je tako i normalno da bude. Bitno je da je bio očekivan broj veoma kvalitetnih traka. Na 'Hell' i 'Heaven' kompilacijama je bilo i masovnijeg odziva, pa je samim tim bilo i više posla oko odabira”, kazao je Rukavina.

Učešće crnogorskih izvođača nije bilo baš na velikom nivou, po njegovim riječima, ali Rukavina smatra da je krajnji rezultat veoma dobar s obzirom na to koliko je tržište u pitanju i koliko je u Crnoj Gori raspostranjena underground elektronika.

“Što se tiče daljih planova UA recordsa, želimo da organizujemo dešavanja na prostoru cijele bivše Jugoslavije i na tome je već počelo da se radi. Imamo veliki broj ljudi koji su zaintereosvani za razmjenu i saradnju tako da bi u skorije vrijeme trebalo da se pokrene jedan masivan talas”, objasnio je Rukavina.

On je dodao da je u planu i da se nastavi sa izdanjima ove etikete, a već četiri albuma čekaju na objavu. Ni Masturbeator, Optimus Prime i Dweerdoe nisu lijeni kada su u pitanju izdanja. Rukavina otkriva da je već spremio album, koji bi trebalo da bude objavljen za Underground Alliance u oktobru.

“Album 'Victims Of The Evolution' izlazi najvjerovatnije krajem septembra ili početkom oktobra, deset pjesama iz perioda od početka do kraja 2011. Uglavnom mračniji zvuci drum & bass-a, uz primjese reggae-a, breakbeata, dubstepa i roka”, objasnio je on.

Masturbeator je nedavno objavio singl “Booster” koji se može čuti na njegovoj Facebook stranici, sprema i spot za numeru “Antichrist Dub”, dok Optimus Prime, jedan od osnivača Underground Alliancea, radi na nasljedniku albuma “Infections” objavljenog ove godine.

Galerija

Bonus video: