U Rusiji tužili Madonu zbog promovisanja homoseksualizma

Protivnici prava homoseksulaca u Rusiji tužili su Madonu, tvrdeći da ih je američka pjevačica uvrijedila podrškom homoseksualcima na nedavnom koncertu u Sant Petersburgu
79 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2012. 14:32h

U Rusiji je rasprostranjena homofobija, ocjenjuje agencija AP i navodi da je u Sant Petersburgu u februaru usvojen zakon koji zabranjuje promociju homoseksualizma maloljetnicima. Autori tog zakona naglasili su da su i djeca starosti 12 godina bila na Madoninom koncertu 9. avgusta, na kojem je ona pozvala na solidarnost s gejevima i lezbijkama.

Advokat Aleksandar Počijev, koji zastupa devet antigej aktivista, rekao je da je juče podnio tužbu protiv Madone, organizatora koncerta i vlasnika dvorane u kojoj je održan koncert, a kojom traži odštetu od 333 miliona rubalja (oko 10,5 miliona dolara), prenose ruske novinske agencije.

Na snimku priloženom uz tužbu vidi se kako Madona gazi krst i traži od prisutnih da podignu ruke kako bi u znak podrške homoseksualcima pokazali ružičaste narukvice koje su dijeljene na koncertu.

Madona je takođe izazvala nezadovoljstvo među konzervaticima u Rusiji podrškom članicama grupe "Pusi rajot (Pussy Riot) koje su juče osuđene na po dvije godine zatvora zbog izvođenja pjesme protiv predsjednika Vladimira Putina u crkvi u Moskvi. Američka pjevačica je poslije saopštavanja presude pozvala "sve one koji vole slobodu da osude tu nepravednu kaznu".

Galerija

Bonus video: