Tinejdžeri muziku radije slušaju na YouTubeu, nego bilo gdje drugo

Istraživanje pokazuje da stariji čak nisu zaboravili kasete i da ih odrasli Amerikanci i danas rado slušaju
79 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2012. 10:51h

Skoro 50 odsto potrošača u Sjedinjenim Državama (48%) radio vidi kao dominantan način da otkrijete novu muziku. Ipak, za skoro dvije trećine američkih tinejdžera, Googleov YouTube je važniji od radija (54%), iTunesa (53%) i CD-a (50%), navodi se posljednjem Nielsen "360" izvještaju.

Dvije trećine mladih ispitanika tokom prošle godine nije kupilo CD. Ipak, za 55 odsto njih, CD još uvijek ima neku vrijednost.

Rezultati pokazuju da 64% tinejdžera sluša muziku putem YouTube servisa, 56 odsto njih se opredjeljuje za radio, 53% tinejdžera sluša muziku preko iTunesa, dok se 50 odsto tinejdžera opredjeljuje za CD.

I dok su se mlađi odlučili za tehnološki naprednije metode otkrivanja muzike, stariji ipak i dalje jako poštuju tardicionalne metode poput radija i pohvala "od usta do usta".

Istraživanje pokazuje da stariji čak nisu zaboravili kasete i da ih odrasli Amerikanci i danas rado slušaju.

Istraživanje je pokazalo i da je 54 odsto američkih potrošača na svojim pametnim telefonima koristi neku aplikaciju za reprodukciju muzike. Samo polovina njih na telefonima ima instalirane aplikacije za slušanje radija, a 26 odsto njih ima aplikacije neke muzičke prodavnice.

Za 63 odsto kupaca smatra da su digitalni albumi dobar, čak prilično dobar proizvod. Isto to za CD smatra njih 55 odsto.

Bonus video: