Flea (RHCP) objavljuje solo album

Basista kultnih Red Hot Chili Peppers-a riješio je da obraduje svoje fanove i izda solo EP pod nazivom "Helen Burns".
67 pregleda 0 komentar(a)
Flea, Foto: Wikipedia
Flea, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 28.07.2012. 12:37h

Ukoliko vam se dopada ono što Flea već mnogo godina unazad radi na bas gitari, ovo je zaista sjajna vijest za vas. Sve ovo ima i humanitarni karakter, jer je EP izdat za dobrobit neprofitne muzičke organizacije "Silverlake Conservatory of Music", koja pomaže u školovanju muzičkih talenata iz Los Anđelesa.

Međutim, basista je u jednom od svojih mnogobrojnih oglašavanja preko Twittera naglasio da na ovom EP-u nećete moći da čujete klasične RHCP zvuke i upozorava da ovo izdanje nikako nije za okorele fanove sastava RHCP-a, koji će možda tu potražiti nešto što su već godinama navikli da dobijaju od ovog kalifornijskog sastava. Ovo je isključivo muzika koju Flea samostalno radi. Za pjesme kaže da su instrumentalne, emotivne, potpuno umjetničke i njegove.

Na EP-u će se naći 6 pjesama kojima je vokal pozajmila legendarna Peti Smit. Album je već sada dostupan za download, na oficijalnoj stranici pomenute organizacije. Sve je na dobrovoljnom nivou i ukoliko želite pri skidanju možete donirati određenu novčanu sumu, koju sami odredite. Za fanove tu se nalazi i specijalno vinil izdanje, koje je takođe dostupno na sajtu.

Flea je u svojim Twitter obraćanjima rekao publici da je ovaj album uglavnom snimljen 2007. godine, dok je sastav RHCP bio na "Stadium Arcadium" turneji.

Bonus video: