Britanka koja je postala zvijezda, a 3 godine nije izašla iz kuće

Britanska pjevačica Jemma Hixon- Pixie nije izašla iz kuće više od tri godine zbog straha od otvorenog prostora, ali njena popularnost svaki dan sve više raste
118 pregleda 1 komentar(a)
Pixie, Foto: Whatsonchengdu.com
Pixie, Foto: Whatsonchengdu.com
Ažurirano: 24.07.2012. 12:38h

Mlada britanska pjevačica Jemma Hixon, poznatija pod svojim umjetničkim imenom ‘Pixie’, postala je YouTube senzacija, posebno u Kini i Aziji, iako više od tri godine nije izašla van iz kuće u gradiću Malvernu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dvadesetjednogodišnja djevojka, naime, pati od teške agorafobije - straha od otvorenog prostora, a svoje pjesme snima u improviziranom studiju u kući njenih roditelja, s kojima živi.

Svoju karijeru započela je sa obradama poznatih svjetskih hitova, a jedan od njenih videa prošle je godine osvojio titulu najgledanijeg videa mjeseca na teritoriju cijele Kine.

Hixon pati od teških napada panike od svoje šeste godine, a stanje joj se sve više pogoršavalo kako je odrastala, tako da je sa 16 godina prestala ići u školu, te od tada gotovo uopšte više ne izlazi iz zatvorenog.

"Kada dobijem napada, osjećam se kao da mi nestaje vazduha i čini mi se da će mi srce eksplodirati. Doslovno se osjećam kao da umirem. Racionalno sam svjesna da se nemam čega bojati, ali kad stvarno pokušam izaći, potpuno je drugačije, kaže Hixon.

Uprkos brojnim posjetama psihologa i hipnoterapeuta, za Hixon nitko još uvijek nije pronašao rješenje.

Nada se da će svojim pjesmama skrenuti pozornost na probleme svih koji pate od agorafobije.

Bonus video: