Podgorički producent DJ Kojo objavio prvu autorsku numeru

Pjesma je u etar puštena prošle sedmice, a DJ Kojo kaže da je, gdje god je javno prezentovana, izazvala reakcije oduševljenja
148 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 09:53h

Podgorički DJ Jovan Kojičić, poznatiji kao DJ Kojo objavio je svoju prvu pjesmu. Naime, riječ je o numeri “Te Acuerdas” u kojoj je svoj glas pozajmila i crnogorska voditeljka Milena Đergović.

"Produkcijom sam počeo da se bavim prije dvije godine, a motiv je bio komentar prijatelja kako su sve pjesme postale jednolične. Posebno me u svoj toj priči podstakao da počnem da se bavim house muzikom njegov komentar - da niko kod nas ne može uraditi nešto po svjetskom standardu i probiti se na evropsko, svjetsko tržište", priča na početku razgovora DJ Kojo.

On smatra da ovaj muzički pravac ima perspektivu u Crnoj Gori jer sve više mladih ljudi prati trendove.

"Tekst na španskom najbolje se uklapao u melodiju"

"Zbog toga smo i mi sami počeli i da prezentujemo i nudimo nešto poput ove numere, za koju mislim da će biti pokretačka snaga mladim producentima u Crnoj Gori da rade nešto ovako", siguran je on.

Sudbinska saradnja sa Milenom Đergović

Tekst pjesme je na španskom jeziku, a u ljetnjem periodu i mnogi svjetski producenti često snimaju slične kompozicije na romanskim jezicima. Ipak, DJ Kojo tvrdi da se nije vodio time da prati svjetske trendove i kad je u pitanju tekst.

"U planu je saradnja sa nekim i našim i inostranim izvođačima"

"Tekst na španskom najbolje se uklapao u melodiju. Uz ovu vrstu muzike naše govorno područje nije nikad zvučalo skroz dobro. Prosto nisu kompatibilni", objašnjava on, a na pitanje otkud saradnja sa Milenom Đergović, odgovara:

"Za tu saradnju slobodno mogu da kažem da je sudbinska. Radio sam u jednom podgoričkom klubu gdje je Milena bila gost, i u svom setu pustio sam baš te noći premijerno ovu melodiju. Milena mi je prišla i pitala me: “Šta je ovo? Ko je ovo?”.

Objasnio sam joj da je to moje djelo i istog trena je izrazila želju da ona za tu melodiju napiše tekst i pozajmi glas", prisjeća se DJ Kojo, i otkriva da je tekst za pjesmu prvi put čuo u studiju kada je ekipa i počela snimanje glasa.

Uskoro i spot

"U planu je da se za nju snimi spot, koji će biti vrlo brzo realizovan. Međutim, iz MBC televizije su, kako bi do spota mogli da emituju pjesmu na TV-u, sami napravili promo video", ističe DJ Kojo.

Pošto je, kako kaže, promocija odlično krenula, planira da nastavi sa pravljenjem autorske muzike.

"Najveću podršku sam dobio upravo od kolega bez kojih sve ovo ne bi ni imalo smisla"

"U planu je saradnja sa nekim i našim i inostranim izvođačima. Imena ne bih otkrivao, ali ono što mogu da obećam je da će pjesme biti sličnog, uglavnom bržeg ritma. S njima ću pokušati da kreiram novi pravac i trend na našoj muzičkoj sceni", tvrdi DJ Kojo.

Pjesma je u etar puštena prošle sedmice, a DJ Kojo kaže da je, gdje god je javno prezentovana, izazvala reakcije oduševljenja.

"Pogotovo se publici svidjela verzija namijenjena klubovima. Pošto su reakcije na prvo slušanje bile izuzetno dobre, očekujemo da će vrijeme pred nama od nje napraviti pravi hit", nada se on. Međutim, nije se samo publici svidjela “Te Acuerdas”, već je DJ Kojo podršku dobio i od svojih kolega.

DJ Koju je u planu da se pored Crne Gore, pjesma “Te Acuerdas” prezentuje i ostatku svijeta

"Najveću podršku sam dobio upravo od kolega bez kojih sve ovo ne bi ni imalo smisla i znam da to što radim ne bi uspjelo. Zato sam im posebno zahvalan. Ono čime mogu da se pohvalim je da je “Te Acuerdas” puštana i na “After beach partyju”, što je svakako velika čast i priznanje, a govori o samom kvalitetu pjesme", zaključuje DJ Kojo.

Prezentovana i van Crne Gore

DJ Koju je u planu da se pored Crne Gore, pjesma “Te Acuerdas” prezentuje i ostatku svijeta.

"Pjesma je puštena na radio stanici u Grčkoj i Španiji. Čak je na grčkom radiju “1” na top-listi koju sastavljaju njihovi DJ-evi. Ja sam za posljednju sedmicu jula svrstan u top pet, što je veliki uspjeh s obzirom na to da su na toj listi uglavnom već poznati producenti.

Takođe, zahvaljujući internetu raširena je na ex-YU prostore. Moram da se pohvalim i činjenicom da su je brojni portali postavili u svoju download sekciju, a pregovara se sa nekim izdavačkim kućama iz inostranstva", priča DJ Kojo.

Bonus video: