Cetinje Jazz fest: Nastupa beogradski sekstet “Tenor Conception”

Tokom četvorodnevnog programa biće održano šest koncerata
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2012. 12:58h

Na Ljetnjoj pozornici otvoren je treći Cetinje Jazz fest, koji organizuju gradska Turistička organizacija i Prijestonica Cetinje, a tokom čijeg će četvorodnevnog programa biti održano šest koncerata.

Festival je otvoren nastupom beogradskog Max Kochetov quarteta, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina posjetilaca.

Ukrajinski džezer Maxim Max Kochetov, u pratnji Filipa Bulatovića (klavir), Aleksandra Andrića (kontrabas) i Predraga Milutinovića (bubanj), na sceni je proveo gotovo dva sata.

Cetinje Jazz fest biće nastavljen večeras. Na Ljetnjoj pozornici u 21 čas, nastupiće beogradski sekstet “Tenor Conception”, koji predvode trojica tenor saksofonista.

Iza naziva Tenor Conception stoji beogradski sekstet koji predvode trojica tenor saksofonista. Riječ je o sastavu koji je nastao kao rezultat identičnog entuzijazma i žanrovskih afiniteta članova, koji su cjelokupan projekat osmislili sa namjerom da 'prenesu' muzičku ideju nekih od najznačajnijih tenorskih imena sa stranica istorije džeza.

Bend njeguje stilski raznovrstan koncept – počev od Ben Webstera, Coleman Hawkinsa i Dexter Gordona, preko muzike John Coltranea, sve do modernog izraza Michael Breckera i Bob Berga.

Bonus video: