Večeras počinje "Ljeto u prijestonici"

"Uz skromniji budžet, uspjećemo da realizujemo bogat i sadržajan program, pri čemu će biti uspostavljene i nove manifestacije, poput prvog festivala alternativne muzike”
2 komentar(a)
Cetinje, Foto: Facebook
Cetinje, Foto: Facebook
Ažurirano: 19.07.2012. 08:11h

Manifestacija “Ljeto u prijestonici”, koja počinje večeras, zamijeniće “Cetinjsko kulturno ljeto”, najavili su iz opštine ovog grada.

U okviru koncerta nazvanog “Cetinjani svom gradu”, na ljetnjoj pozornici večeras će od 21 sat nastupiti Kiko Vujović, Vesko Belada, Boban Vujović, Dušanka Belada, Andrijana Božović, Zoran Kalezić, Boki Milošević, Zdravko Đuranović, Olgica Milošević i Pljevaljski tamburaši.

“Za organizaciju kulturnih manifestacija, usljed krize, ali i činjenice da je znatan dio finansija opredijeljen u svrhu realizacije ili pripreme više projekata, izdvojeno je manje sredstava u odnosu na prošlo ljeto. Uprkos tome i ove godine ćemo uspjeti da realizujemo bogat i sadržajan program, pri čemu će biti uspostavljene i nove manifestacije, poput prvog festivala alternativne muzike”, saopštio je PR Opštine Cetinje, Miloš Prelević.

“Royal Music Fest" 17. avgusta

Prema njegovim riječima, “Royal Music Fest”, kako će se zvati ovaj alternativni dio cetinjske manifestacije, počeće 17. avgusta i trajaće tri večeri, pri čemu će se sastojati iz revijalnog i takmičarskog dijela. Prelević je dodao da imena izvođača još nisu poznata, ali će se raditi na tome da budu zastupljeni bendovi iz svih djelova Crne Gore, kada je u pitanju takmičarski dio, te da će u revijalnom dijelu biti gostiju iz regiona.

“Tokom preostalog dijela manifestacije 'Ljeto u prijestonici' biće organizovan niz kulturnih događaja. Ne samo na gradskom, već i u većim centrima na ruralnom području Cetinja”, kazao je Prelević.

"Cetinje Jazz Fest" otvara “Max Kochetov” kvartet

Ove godine neće izostati “Cetinje Jazz Fest”, koji će biti otvoren u subotu 21. jula nastupom “Max Kochetov” kvarteta.

Druge večeri, publici će se predstaviti “Tenor Conception” beogradski sekstet, koji predvode tri tenor saksofonista, dok u ponedjeljak, 23. jula, posjetioce “Cetinje Jazz Festa” očekuje “dupli program”. Naime, veče će početi uz zvuke podgoričkog sastava „So What“, za koje sami organizatori kažu da pripadaju krugu neizostavnih učesnika cetinjskog džez festivala.

Iste večeri, na Ljetnjoj pozornici nastupiće i jedno od najznačajnijih imena na ovogodišnjem festivalu Irena Blagojević, koja na jedinstven način iznosi sintezu soula i džeza, uz dozu popa.

Treće izdanje “Cetinje Jazz Festa” biće završeno u utorak, 24. jula, i to koncertima crnogorskog sastava „Baltazar“ i poznate beogradske džez petorke „Fish in Oil“.

Svi koncerti počeće u 21 sat, a ulaz će biti slobodan.

Bonus video: