Bojan Delić pjeva u Dubrovniku

On će se na Zlatnoj palmi takmičiti sa numerom ”Zajedno do kraja” za koju je sam radio muziku i tekst
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2012. 19:00h

Crnogorski kantautor Bojan Delić učestvovaće na festivalu Zlatna palma koji će se u oktobru održati u Dubrovniku.

"Poziv sam dobio od organizatora festivala, koji je čuo neke moje pjesme zahvaljujući radiju Crne Gore. Tačnije, svidjela mu se pjesma o Podgorici koju sam posvetio svom rodnom gradu i to je presudilo da me pozovu da učestvujem na tom festivalu.

Inače, prije rata na ex-YU prostorim, festival Zlatna palma je postojao, sada žele da nakon ratnih devedesetih opet pokrenu tu priču i da ponovo zaživi ova manifestacija", otkriva Delić.

"Organizatori kroz festival maksimalno promovišu Dubrovnik, čak su i nagrade boravak u hotelima u tom gradu"

Kako kaže, čast mu je što će imati priliku da se predstavi publici na tom festivalu, posebno zbog toga što će pjevati uživo.

"Milije mi je što je taj poziv došao od organizatora, nego da sam se prijavljivao. Inače, ovaj festival trebalo je da se održi u aprilu, ali su ga zbog finansija pomjerili za oktobar. I ranije sam uživo pjevao na festivalima, ali ovo će mi biti prvi put da me orkestar uživo prati, tako da je samim tim i moja želja da nastupim u Dubrovniku veća", objašnjava Delić.

"Zajedno do kraja"

On će se na Zlatnoj palmi takmičiti sa numerom ”Zajedno do kraja” za koju je sam radio muziku i tekst, dok je aranžman uradio Marko Đurašević.

“Zajedno do kraja” numera naćiće se na njegovom dugoočekivanom prvijencu

Nagrade mu, ističe, nijesu bitne, mnogo je bitnije da predstavi pjesmu.

"Organizatori kroz festival maksimalno promovišu Dubrovnik, čak su i nagrade boravak u hotelima u tom gradu, što je zaista odlična ideja", priča Delić.

“Zajedno do kraja” numera naćiće se na njegovom dugoočekivanom prvijencu o kome ovoga puta nije želio više da govori.

"Dosadilo mi je da obećavam publici. Sve je gotovo, čekamo još izdavača", ispričao je on, dodajući da će period do objavljivanja albuma svojim fanovima prekratiti jednim spotom.

Delić otkriva da je pjesmu ”Zajedno do kraja” posvetio svojoj supruzi

"Uskoro ćemo nastaviti snimanje kadrova za pjesmu “Još sam tvoj”. Dio je već snimljen, a ovih dana ćemo nastaviti kako bih se makar na taj način odužio fanovima koji me podržavaju sve ove godine", zaključuje on.

Pjesmu posvetio supruzi

Delić otkriva da je pjesmu ”Zajedno do kraja” posvetio svojoj supruzi.

"Pjesmu sam napisao kada sam upoznao Sonju. Potpuno je pozitivna i govori o srećnoj ljubavi. I meni se, ali mislim i publici smučilo da sluša tužbalice. Drug mi je jednom prilikom rekao da, kada je htio da pošalje djevojci pjesme, nije mogao ni deset ljubavnih da izabere, a da ne govore o nesrećnoj ljubavi.

Kada je čuo moju pjesmu “Zajedno do kraja” bio je oduševljen, a nadam se da će tako reagovati i publika. Zato ću se i ubuduće truditi da o ljubavi pjevam na najpozitivniji način, mislim da je u muzici dosta patetike", tvrdi Delić.

Galerija

Bonus video: