35. studijski album

Dilanov novi album "Tempest" izlazi u septembru

Novi studijski album Boba Dilana "Tempest" u prodaji će se naći 11. septembra kako bi se njime obilježila 50. godišnjica njegovog debi albuma
88 pregleda 0 komentar(a)
Bob Dilan, Foto: Rojters
Bob Dilan, Foto: Rojters
Ažurirano: 17.07.2012. 19:25h

Na albumu će biti deset novih pjesama javljaju iz izdavačke kuće "Columbia Records". Riječ je o 35. studijskom albumu poznatog pjevača, čiji je posljednji album iz 2009. "Toghether Through Life" prodan u više od milion primjeraka. Čim je izašao izbio je na prva mjesta britanskih i američkih top lista.

Za svoj album "Time Out Of Mind" iz 1997. Dilan je dobio Gremi nagradu za album godine, a "Modern Times" iz 2006. donio mu je dva Gremija.

Bobu Dilanu (71) je ove godine američki predsjednik Obama uručio Predsjedničku medalju slobode, a 2008. je dobio posebnu Pulicerovu nagradu za njegov veliki uticaj na američku kulturu i pop muziku.

Prvi album Dilan je objavio u martu 1962. Isprva se nije dobro prodavao, a tek se drugim albumom "The Freewheelin' Bob Dylan" koji je objavljen 1963. dokazao kao kvalitetan tekstopisac i muzičar kojeg su naročito cijenili zbog specifičnog glasa.

Preporučujemo za Vas