Gansi za kraj Egzita uz vatru i specijalne efekte

Festival je zabilježio posjetu od više od 30.000 ljubitelja muzike i zabave dnevno, a tokom četiri dana oni su imali prilike da čuju oko 400 izvođača i posjete prateće programe
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2012. 07:31h

Gans end rouzis (Guns'n'Roses), najveće zvijezde ovogodišnjeg Egzit (Exit) festivala, priredili su publici na glavnoj bini nezaboravni spektakl, propraćen vatrom i specijalnim efektima.

Legendarni Gansi su na binu izašli sa zakašnjenjem od skoro 40 minuta, ali je, uprkos tome, publika na početku u glas zapjevala jedan od najvećih hitova "Welcome to the jungle".

Da su Aksl Rouz (Axl Rose) i bend ispunili očekivanja publike svjedoče i pjesme "Sweet child of mine", "November rain", koje su u publici izazvale posebno veliko oduševljenje.

Koncert legendarnih rok zvijezda trajao je blizu tri sata.

Na glavnoj bini su oko 21 sat nastupili i mladi australijanci Volfmader (Wolmother), a publika je najbolje reagovala na njihov singl "Woman", koji im je 2007. donio prvu Gremi (Grammy) nagradu za najbolje hard rok izvođenje.

Domaća podrška na Mejn stejdžu (Main Stage) posljednje večeri Egzita bili su bendovi Žene kese i čuveni Partibrejkersi, koji su svirali u prvom dijelu večeri i pred u tim trenutku još relativno praznim prostorom ispred bine.

Dens arenu su tradicionalno zatvorili di-džej Marko Nastić, zajedno sa Dejanom Milićevićem i Markom Milosavljevićem

Nastupe na Fjužn bini zatvorili su beograđani Ajsbrn (Eyesburn), jedan od kod publike najomiljenijih domaćih bendova, koji su se ponovo okupili krajem prošle godine nakon duže pauze. Nastup je počeo u kasnim jutarnjim časovima, ali je prostor ispred bine bio popunjen do posljedjeg mjesta.

Na Dens (Dance) areni posljednjeg dana festivala nastupio je di-džej dvojac Najf parti (Knife Party), sastavljen od nekadassnjih članova benda Pendulum.

Nakon tog nastupa, za gramofone je izašao i Loren Garnie (Laurent Garnier), koga je publika nestrpljivo očekivala, a on je opravdao reputaciju di-džeja koji strastveno voli muziku i kome je glavni cilj da ljudi uz nju neprestano plešu.

Dens arenu su tradicionalno zatvorili di-džej Marko Nastić, zajedno sa Dejanom Milićevićem i Markom Milosavljevićem, a njihov "bek tu bek" nastup počeo je u pola sedam ujutru, što nije smetalo najupornijim posjetiocima festivala koji su na jutarnjem suncu plesli do samog kraja.

Posljednji taktovi pušteni sa gramofona ova tri di-džeja i zvanično su označili kraj 13. po redu Egzit festivala.

Ovogodišnji festival zabilježio je posjetu od više od 30.000 ljubitelja muzike i zabave dnevno, a tokom četiri dana oni su imali prilike da čuju oko 400 izvođača i posjete prateće programe kao što su tribine, performansi, projekcije filmova, a organizovan je i maskembal.

Egzit festival trajao je od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Galerija

Bonus video: