Cetinjani ne žele koncert Zvezda Granda, Martinović ne mari za to

"Od vas očekujemo da konačno dobijemo manifestacije i kulturni život kakav je primjeren prijestonici jedne države, njenoj kulturi i tradiciji"
76 pregleda 156 komentar(a)
Cetinje, Foto: Facebook
Cetinje, Foto: Facebook
Ažurirano: 15.07.2012. 17:39h

Grupa građana Cetinja uputila je pismo gradonačelniku crnogorske prijestonice Aleksandru Bogdanoviću od koga traže da ne dozvoli da se u tom gradu održi koncert Zvezda Granda.

"Najoštrije protestujemo i izražavamo neslaganje sa odlukom da se na Cetinju organizuje manifestacija Zvezde Granda, bez obzira na činjenicu što naš stav može da povrijedi nečija osjećanja" , navodi se u pismu.

Dodaje se da bi održavanje koncerta Zvezde Granda značilo da je Cetinje palo pod naletom populizma i kiča, kojima se, kako se navodi, dugo i odlučno suprotstavljalo.

"Radi se o tome da se morate odlučiti da li smo za to da gradimo univerzitetski i prosvetiteljski centar ili vašarište na kome je svakome sve dozvoljeno.Očekujemo da uvažite naše stavove i da svojim autoritetom utičete da se taj događaj ne organizuje na Cetinju. Od vas očekujemo da konačno dobijemo manifestacije i kulturni život kakav je primjeren prijestonici jedne države, njenoj kulturi i tradiciji", zaključuje se u pismu Bogdanoviću.

Darko Martinović: Ne dotiče me grupica

Cetinjanin Darko Martinović koji je pobijedio na ovogodišnjim Zvezdama granda kazao je za "Puls" da ga protest ne dotiče:

"Mene ovaj protest ne dotiče, zato što je to stav jedne grupice, a ne cijelog Cetinja. Kada sam pobijedio, cijelo Cetinje je slavilo, svirali su automobili po gradu, pucao je vatromet i nevjerovatno su me dočekali kada sam došao u svoj grad".

"Sam gradonačelnik Cetinja me je primio i njegov predlog je i bio da se organizuje koncert, a "Grand" je samo izašao u susret želji gradonačelnika, mojoj želji i većini Cetinjana koji su me bodrili tokom takmičenja i izgurali me do pobjede, izjavio Darko Martinović.

Bonus video: