Tejlor Svift -najplaćenija mlada pjevačica

Dvadesetdvogodišnja Tejlor Svift je u proteklih godinu dana zaradila 57 miliona dolara, što dokazuje da pjevačice ove godine dominiraju Forbsovom listom
0 komentar(a)
tejlor svift, Foto: Greenobles.com
tejlor svift, Foto: Greenobles.com
Ažurirano: 13.07.2012. 07:21h

Na Forbosoovoj listi, najbolje plaćenih muzičkih izvođača mlađih od 30 godina, prva mjesto zauzela je 22-godišnja Tejlor Svift, koja je u proteklih godinu dana zaradila 57 miliona dolara.

Kantri pop pjevačica dospjela je na prvo mjesto zahvaljujući velikoj turneji po Sjevernoj Americi, Australiji i Aziji, na kojoj je održala 111 koncerata.

Tejlor Svift, koja će u oktobru objaviti novi album, nadmašila je idola tinejdžerki Džastina Bibera (18), koji je od maja 2011. do maja 2012. zaradio 55 miliona dolara.

Biber je jedini muški izvodjač među prvih pet na listi, na kojoj ga prate Rijana (53 miliona dolara), Lejdi Gaga (52 miliona dolara) i Kejti Peri (45 miliona dolara).

Prošle godine, Forbsovom listom najbolje plaćenih mladih izvođača dominirala je Lejdi Gaga, sa 90 miliona dolara. Ona je ove godine "manje" zaradila pošto nije imala mnogo živih nastupa.

Forbs listu sastavlja na osnovu prodaje albuma i zarade od koncerata i reklama.

Bonus video: