Budva: Sergej i Emina pjevaju povodom 13. jula

Koncert Sergeja Ćetkovića i Emine Jahović biće održan u čast 13. jula i i rođendana Turističke organizacije Budve, a pripremljen je i bogat kulturno zabavni program
101 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2012. 11:09h

Glamuroznim koncertom pod nazivom "Još jedno divno veče u Budvi“, ispred zidina Starog grada, Turistička organizacija proslaviće Dan državnosti i ujedno svoj rođendan.

Upravo na 13. jul, Turistička organizacija je prije sedam godina osnovana, od kada i tradicionalno organizuje veliku muzičku feštu svake godine.

Prema riječima menadžerke za manifestacije u TO Budve Maje Rašković manifestacija će se održati na Trgu ispred budvanskog Starog grada.

Nastupiće popularna pop pjevačica Emina Jahović i najpoznatiji crnogorski muzičar Sergej Ćetković, a biće upriličen i vatromet nakon programa.

“ Pripremili smo bogat kulturno zabavni program tokom cijelog ljeta. U toku je projekat “Budvansko ljeto”koji organizuju TO Budve, Opština , Hotelska grupa “Budvanska rivijera” i preduzeće “Kopirajt”", objasnila je ona.

U okviru njega će bti održano više od 20 kulturno zabavnih manifetacija, festivala i fešti.

Projekat je započet 11. juna Festivalom folklora i Festivalom uličnih trupa “Montenegro Buscer fest”, nastavljen je upravo održanim Gastro festom “Pašticada” u Petrovcu, kada je nastupila i grupa “Bajaga i instruktori

U nastavku programa

Program se nastavlja VII Festivalom crnogorskog muzičkog nasljeđa “Muzika ljeta” koji će se održati od 28. juna do 20. septembra, 2 puta sedmično, srijedom ispred hotela “Palas” u Petrovcu, odnosno u TN “Slovenska plaža”, a četvrtkom u Starom gradu na Trgu pjesnika i podrazumijeva gostovanje folklornih ansambala i kvalitetnih klapa sa područja čitavog primorja«, kazala je konferenciji za novinare Raškovićeva.

Ona je podsjetila da je od 1. jula, počeo V Festival filma "Summer Cinemania“ koji doprinosi afirmaciji kinematografije u Budvi i Crnoj Gori, i koji je postavio Budvu na međunarodnu mapu filmskih gradova.

Uskoro i "Summer fest"

Početkom avgusta od 3. do 5. avgusta, u zaleđu plaže Jaz, očekuje nas još jedan veliki muzuički hepening.

Biće organizovan “Summer fest” koji će okupiti veliki broj izvođača iz regiona i vjerovatno biti jedan od najvećih događaja sezone.

U toku 3 dana Festivala posjetioci će se zabavljati uz izvođače: Riblja čorba, Hladno pivo, Partibrejkers, Kiki Lesendrić i Piloti, Van Gogh, Nipplepeople, Orthodox Celts, Sunshine, Junior Jack, S.A.R.S., Who See, Nightshift i mnoge druge, najavila je Raškovićeva.

Galerija

Bonus video: