novi sad

Sve je spremno za Exit 2012.

Organizatori očekuju da će za 4 dana festival posjetiti između 150.000 i 200.000 ljudi
7 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2019. 18:06h

U četvrtak u 18h otvaraju se kapije trinaestog po redu Exit festivala, koji će trajati do nedjelje 15. jula do ranih jutarnjih sati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Tokom četiri dana festival će ugostiti preko 400 izvođača na 22 bine, a drugi dan festivala, petak 13, biće u znaku maskenbala, piše B92.

Organizatori očekuju da će za 4 dana festival posjetiti između 150.000 i 200.000 ljudi.

Tokom četiri dana festival će ugostiti preko 400 izvođača na 22 bine

Program na glavnoj bini Exita počinje večeras u 20h, a ono što očekuje posjetioce su nastupi sastava Kriške, velška mješavina metala, panka i regea, Skindred, plesna atrakcija Gossip i pop legende, Duran Duran.

After 2AM program glavne bine festivala ugostiće Sub Focus DJ Set i MistaJam. Mt:s Dance Arena predstaviće elektronsku atrakciju Avicii, a pored njega će nastupiti i Jacques Lu Cont, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Eats Everything i Brodinski. Na Jelen Fusion bini nastupa Edo Maajka, na Explosivu kultni pankeri Street Dogs, na Elektrani When Saints Go Machine. Happynovisad predstavlja Addison Groove i Jon Convex, a Suba najvreliju špansku elektronsku atrakciju, The Zombie Kids.

Više od 2.500 ljudi pristiglo je u Exit Village koji je svoje kapije otvorio u ponedjeljak ujutru. Do kraja festivala kampere očekuje svakodnevno zagrevanje za Exit uz Green Guerilla stejdž, plažu, sunčanje i kupanje.

Portparol Egzit vilidža Miljana Vučković naglasila je da u selo stižu gosti iz cijelog svijeta od Amerike, Zimbambvea pa do Australije, a da su najbroniji Britanci i Holanđani, za koje je kazala da su "stalni žitelji Egzitovog kampa".

Po riječima portparola "Egzita" Bojane Kovačević, najveći broj gostiju iz inostranstva stiže iz Velike Britanije i Holandije i iz zemalja regiona, a ono što je novina je prilično veliki broj gostiju iz Bugarske, Poljske i Rusije.

"Broj gostiju iz Bugarske, Poljske i Rusije znacajno je povećan, a to i ne čudi jer smo program Egzita otvorili i za ta tržišta", rekla je Tanjugu Kovačevićeva.

Vaučer za narukvicu

Od danas jednodnevne i četvorodnevne ulaznice moći će da se kupe samo na kapijama festivala.

Zamjena četvorodnevnih vaučera za narukvice odvija se svakodnevno u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, preko puta glavnog kolskog ulaza na Tvrđavu, u radnom vremenu dostupnom na sajtu www.exitfest.org.

Posjetioci koji su kupili jednodnevne ulaznice iste ne mijenjaju za narukvice, već sa ulaznicama ulaze direktno na festival.

Exit turizam

Svima koji u Novi Sad dolaze prvi put od velike pomoći biće mapa grada, sa ucrtanim ključnim mestima: glavnom autobuskom i železničkom stanicom, Exit Vilidžom, centrom grada i Petrovaradinskom tvrđavom, koja je dostupna na ovom linku.

Na Železničkoj stanici, na Trgu Slobode, u kampištu festivala, kao i na Tvrđavi svim posjetiocima biće dostupni info-pultovi Exit festivala, na kojima će moći da se obavijeste o svemu što ih zanima, na festivalu i u Novom Sadu.

 Za snalaženje na samoj Tvrđavi, kao i za planiranje šta ćete na festivalu i kojim redom posjetiti, od koristi će biti i mapa tvrđave dostupna na ovom linku, ali i satnice festivala koje mogu da se pogledaju na ovom linku.

Galerija