Obojeni program: Ako nas neko pozove, doći ćemo u Crnu Goru

"Živimo u takvoj zemlji gdje nema adekvatnog sistema vrijednosti, jedini pokazatelj može biti broj preuzimanja albuma sa Interneta"
97 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2012. 08:39h

Popularni novosadski rok sastav Obojeni program objavio je spot za pjesmu "Samo da ti kažem postalo je sve nevidljivo". To je druga ekranizovana numera sa aktuelnog albuma "Kako to misliš mi", a video prikazuje privatnu kolekciju fotografija članova benda, od kojih su mnoge prvi put dostupne široj javnosti.

"Dopada nam se ta pjesma, čini nam se kao dosta zanimljiva i netipična za našu grupu, u nešto lakšem je ritmu i odudara od ostalih. Zato smo uz pomoć spota željeli da ukažemo na postojanje jedne ovakve pjesme", kazao je za "Vijesti" Branislav Babić Kebra, frontmen Programa.

Autor spota je Aleksandar Davić, dugogodišnji saradnik benda, dok je video montirao PJ, inače bubnjar poznate pank grupe Ritam nereda.

"Živimo u takvoj zemlji gdje nema adekvatnog sistema vrijednosti, jedini pokazatelj može biti broj preuzimanja albuma sa Interneta i pregleda na YouTubeu. Prethodni spot `Da li smo naučili živeti u kapsuli` ima oko 20 hiljada pregleda, otprilike toliko puta je downloadovan album i to je za nas zanimljiva cifra, jer je ovaj album malo više andergraund, kao i sama postava sa dvije bas gitare", odgovara Kebra na pitanje kako je zadovoljan dosadašnjim reakcijama na aktuelno izdanje.

Od izlaska albuma "Kako to misliš mi" Obojeni program, po riječima frontmena, konstantno radi na prezentaciji istog, a do sada su održali brojne koncerete po Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, dok će tokom ljeta nastupati u Hrvatskoj.

Veliki beogradski koncert u planu je na jesen kada će izaći i treći spot.

Crna Gora trenutno nije na spisku destinacija koje će bend u narednom periodu posjetiti. I pored velikog broja alternativnih muzičkih dešavanja ovog ljeta, kultni srpski rok sastav očigledno, bar za sada, nije interesantan organizatorima.

"Nije da mi pravimo neku selekciju i da ne želimo negdje da dođemo. Od izlaska albuma nije nas niko kontaktirao. Ako neko pozove, lako ćemo se dogovoriti. Za sada jedino u Crnoj Gori nismo predstavili novi album, što ne znači da se to neće desiti", kazao je Kebra.

Galerija

Bonus video: