Roling Stonsi slave 50. rođendan

Prošlo je 50 godina od njihove prve svirke u čuvenom londonskom klubu "Marquee", ali pravi rođendan je tek iduće godine jer se 1963. bendu pridružio bubnjar Čarli Vots
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 16:29h

Legendarni Rolling Stones-i, povodom 50. godišnjice benda, prisustvovaće otvorenju izložbe fotografija u njihovu čast koje će se održati 12. jula - tačno 50 godina nakon njihova prvog nastupa u slavnom londonskom klubu "Marquee", objavio je časopis "Rolling Stone".

Umjetničko-kulturni centar "The Somerset House" prikazaće grafike i fotografije u rasponu od koncertnih i studijskih snimaka do negativa i neobjavljenih materijala iz prebogate prošlosti benda.

"To je naša priča o 50 fantastičnih godina", stoji u izjavi grupe. "Počeli smo kao bluz bend svirajući u klubovima, a u posljednje vrijeme punimo najveće stadione na svijetu s vrstom šoua kakav niko od nas prije toliko godina nije mogao da zamisli."

Bend je debitovao kao "The Rollin' Stones" 12. jula 1962., a činili su ga Mik Džeger (Mick Jagger (vokal)), Kit Ričards (Keith Richards (gitara)), Brajan Džons (Brian Jones (gitara)), Jan Stjuart (Ian Stewart (klavir)), Dik Tejlor (Dick Taylor (bas)) i Toni Čepmen(Tony Chapman (bubnjevi)).

Izložba će biti otvorena za javnost 13. jula a trajaće do 27. avgusta.

Grupa je nedavno predstavila svoj novi logo - crveni isplaženi jezik - prilagođen 50. rođendanu, a ozbiljno razmatra i mogućnost da odsvira bar jedan koncert kako bi proslavila svoju dugovječnost.

Slavlje će se nastaviti i u idućoj godini jer "Stonsi su uvijek smatrali 1963. kao svoju pravu prvu godinu, jer se Čarli Vots (Watts) bendu priključio u januaru te godine", rekao je Kit Ričards "Rolling Stoneu".

"Mi 2012. gledamo kao svojevrsnu godinu začeća, ali rođenje je tek iduće godine", dodao je.

Bonus video: