Sedam godina zatvora za kućnu pomoćnicu basiste U2

Sudija Patrik Makartan rekao je da 48-godišnja Klejtonova kućna pomoćnica nije izrazila nikakvo žaljenje i mogla bi ponovo da počini slične prekršaje ukoliko ne bude sada strogo kažnjena
1 komentar(a)
Adam Klejton U2, Foto: Rojters
Adam Klejton U2, Foto: Rojters
Ažurirano: 06.07.2012. 16:36h

Bivša kućna pomoćnica basiste irske grupe U2 Adama Klejtona osuđena je na sedam godina zatvora, pošto ju je porota jednoglasno proglasila krivom za pronevjeru više od 2,8 miliona eura muzičarevih para.

Kerol Hokins nije imala komentar na presudu.

Ona je prošle nedjelje puštena uz kauciju pošto ju je dablinski Krivični sud proglasio krivom, utvrdivši da je od 2004. do 2008. godine 181 čekom podigla novac sa Klejtonovog računa.

Ona je taj novac potrošila za kupovinu skupe odjeće, 22 punokrvna konja, jednog automobila, avionskih karata prve klase, za školovanje svoja dva djeteta.

Sudija Patrik Makartan rekao je da 48-godišnja Klejtonova kućna pomoćnica nije izrazila nikakvo žaljenje i mogla bi ponovo da počini slične prekršaje ukoliko ne bude sada strogo kažnjena.

Hokins je na suđenju tvrdila da joj je Klejton odobrio pristup novcu, da bi plaćala njegove račune što je potvrdio i taj muzičar.

Pomoćnica je navela da je novac basisti U2 vraćala tako što je njegove račune plaćala od sopstvenih sredstava.

Hokins je za Klejtona radila kao sobarica i kuvarica skoro 17 godina.

Bonus video: