Autogeni trening na turneji po Hrvatskoj i BiH

"Uzdam se u to što sviramo u klubovima gdje se redovno dešavaju svirke, pa vjerovatno tu postoji određena kritična masa, stalni gosti koji prate svako dešavanje”
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2012. 14:12h

Najpoznatiji crnogorski rok bend Autogeni trening večerašnjim koncertom u Makarskoj započeće turneju u sklopu koje će još posjetiti Split, Metkoviće, Mostar i Sarajevo.

Kako za “Vijesti” otkriva Dino Kapetanović, frontmen sastava sve ove svirke održaće se u sklopu zagrijavanja za festival 7 jezera.

“Prošle godine smo svirali na tom festivalu i otud poznanstvo sa Ivicom Marinovićem, direktorom, sa kojim smo razgovarali o svirkama i koji je odlučio da nam organizuje ovu turneju. Prvi put sviramo u svim tim gradovima, osim Mostara i Sarajeva, gdje doduše nismo imali pravi koncert, već smo izveli samo jednu pjesmu prije par godina kada smo osvojili nagradu Index za najbolji debi album na prostoru ex-YU”, objašnjava Kapetanović.

On kaže da ne očekuje da njegov bend ima fanove u pomenutim gradovima, već da će većina doći na koncert više iz radoznalosti, nego što poznaje rad Autogenog treninga.

“Sigurno da će se zainteresovati sada kada su te svirke izreklamirane i poslušati pjesme na Internetu, ali ne očekujem sad da znaju oba naša albuma napamet. Više se uzdam u to što sviramo u klubovima gdje se redovno dešavaju svirke, pa vjerovatno tu postoji određena kritična masa, stalni gosti koji prate svako dešavanje”, priča pjevač .

Trening će, po njegovim riječima, na predstojećoj turneji izvesti standardan dvočasovni repertoar na kojem neće biti novih pjesama.

“Svi smo u posljednje vrijeme u nekakvim obavezama, pa ne vježbamo puno. Sam kući sastavljam osnove, skice, kostur pjesme koji bismo kasnije na probama pretvorili u tijelo”, uz osmijeh priča Kapetanović.

Njegov bend planira da otvori studio, koji će koristiti za sebe, ali koji će biti na raspolaganju i drugim crnogorskim bendovima. Ipak, neizvjesno je kada će se otvaranje desiti.

“Zaista ne znam tačno kada će to biti. Dobili smo prostor u kući u predgrađu Nikšića, to sad treba da se sredi, da se donese oprema i slično. Mi ćemo prvi snimati tamo, vjerovatno ćemo uraditi singl koji će najaviti naš treći album i ujedno će taj singl biti najbolji reprezent studija, da ne bi pričali prazne priče, nego da ljudi mogu da čuju o čemu se radi” , kaže on.

Prema njegovim riječima već ima zainteresovanih bendova za rad u studiju, a pored rok izvođača vrata će biti otvorena i reperima.

Galerija

Bonus video: