Meral ima pjesmu ljeta

Drugo mjesto pripalo je Azerbejdžancu Seyranu, a treće Poljaku Marcinu Mrozinskom. Za tri prvoplasirana, organizacija festivala pripremila je zlatnu, srebrnu i bronzanu sirenu
15 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 07:21h

Turska pjevačica Meral Centidag, koja je nastupila pod pseudonimom J-Da, pobjednica je 18. po redu "Sunčanih skala" koje su završene u Herceg Novom.

Drugo mjesto pripalo je Azerbejdžancu Seyranu, a treće Poljaku Marcinu Mrozinskom. Za tri prvoplasirana, organizacija festivala pripremila je zlatnu, srebrnu i bronzanu sirenu.

Jedan od onih koji nije imao velika očekivanja na festivalu je mladi srpski pjevač Andrej Ilić.

"Prošle godine sam učestvovao i bilo mi je lijepo. Nijesam došao s nekim očekivanjima, jer sam pri kraju konkursa završio numeru Sara, pa sam pomislio, zašto da je ne promivišem na nekom od ljetnjih festivala", ispričao je on.

Na pitanje zašto je za promociju nove pjesme izabrao baš "Skale", kratko je odgovorio:

"Zato što su svi ostali festivali otkazani i nijesam imao kud", kroz smijeh je objasnio Ilić koji je između ostalog istakao da su mu kontakti i poznanstva mnogo bitniji od nagrade.

Međutim, kako smo saznali, ovaj mladi muzičar, na festival nije došao samo da promoviše pjesmu. Naime, nedavno je kupio "potrebnu opremu" i odlučio da se posveti izradi spotova.

"Zašto da ne iskoristim kontakte, ja to na kvarno", našalio se.

"Ma podijeliću kolegama vizit karte, možda se ostvari neka saradnja", dodao je, a onda se u razgovor uključio i Dušan Svilar, njegov kolega i cimer.

Dok je žiri odlučivao o pjesmi ljeta, publiku na Trgu, ali i sve one koji su direktno pratili festival preko TV-a zabavljali su Marija Šerifović i Tonči Huljić sa svojim Madre badessa bendom i Petrom Grašom

"Ima odlične ideje, baš mi se sviđa kako radi i drugačiji je od ostalih", konstatovao je Svilar koji se na spisku našao tek pred njegovo zaklučenje.

"Dugo mi je trebalo da odaberem pjesmu, jer to je u današnje vrijeme najteži posao. Ipak, zadovoljan sam kako je na kraju ispala i volim što ću je promovisati ovdje jer mi je ovo prvo učešće na Skalama", ističe on.

Iako već za sebe ima pobjedu na takmičenju Zvezde granda, nagradi na Skalama nije se nadao.

"Ni tada nijesam vjerovao da imam šansu da pobijedim. Tako se nagradama na festivalima ne opterećujem ni danas", tvrdi on.

Tek pošto je preslušala neke od kompozicija, jedna od trenutno najvećih zvijezda u Makedoniji Dani Dimitrovska shvatila je da joj nije mjesto na ovom festivalu.

"Jedino je moja pjesama rađena u pop-rok fazonu", prokomentarisala je.

Iako se već 15 godina bavi muzikom, za nju se ne može reći da ima veliko festivalsko iskustvo.

"Do sada nijesam učestvovala na puno festivala jer su me uvijek nervirale zakulisne priče. Nekako je muzika zbog njih zapostavljena, a to mi ne prija, jer na ovakve manifestacije dolazim da promovišem ono što radim", priznala je makedonska pjevačica.

Ipak, kako kaže, ne opterećuje se pričama, jer je u Herceg Novi došla bez ikakvih očekivanja u želji samo da promoviše numeru "Ne pitaj".

Za razliku od prve večeri kada je na dan festivala promijenjen revijalni dio, druge večeri je sve ostalo kao u najavi.

Dok je žiri odlučivao o tome ko će ponujeti laskavi epitet pjesme ljeta, publiku na Trgu u Herceg Novom, ali i sve one koji su direktno pratili festival preko TV-a zabavljali su Marija Šerifović i Tonči Huljić sa svojim Madre badessa bendom i Petrom Grašom.

Galerija

Bonus video: