Muzika pobune u mjesecu otpora

“Mjesec otpora”, kulturno-umjetnički program će se održavati svakog četvrtka na istom mjestu u organizaciji Građanskog fronta
3 komentar(a)
Zoon politikon, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoon politikon, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.07.2012. 10:54h

Podgorički rok sastav Zoon politikon svirkom u kafiću “Alan Ford” 5. jula otvoriće “Mjesec otpora”, kulturno-umjetnički program koji će se održavati svakog četvrtka na istom mjestu u organizaciji Građanskog fronta.

“Alternativna muzika je muzika otpora i zato će je narednih mjesec dana promovisati Građanski front i muzičari koji šire ideju otpora”, saopštili su organizatori.

Oni će se, prema saopštenju, na ovaj način suprotstaviti “muzici jednoumlja i propagiranja vrijednosti iza kojih stoje oni koji ne brinu o interesima građana Crne Gore, već o interesima prijatelja, porodice i bliskih saradnika prve familije”.

Otkriveno je da program “Mjeseca otpora” neće biti sačinjen samo od muzičkih manifestacija, već su u planu i izložbe i razne druge kulturne aktivnosti.

Ulaz na svirku u četvrtak veče će biti slobodan, start je zakazan za 22.00, a organizatori su apelovali na posjetioce da obuku žute majice.

Zoon politikon je prethodno nastupao na građanskim protestima, a pored njih muzičku podršku su pružili Autogeni trening, Demodemolls, Pankreas i Postmortem.

Bonus video: