Prti Bee Gee: After party u Podgorici bio "koban" za neke članove benda

“Festivali na kojima sam bio u okruženju su bili našminkani, ali ovo je bio pravi rep. Sve se uklopilo od vrućine do krova"
635 pregleda 1 komentar(a)
Asfaltiranje, Prti Bee Gee, Foto: Luka Zeković
Asfaltiranje, Prti Bee Gee, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.06.2012. 17:05h

Drugo veče “Asfaltiranja” proteklo je u znaku hip-hop dvojca koji je neplanirano, umjesto Bad Copyja, nastupio na ovom festivalu. Okolnosti su obradovale fanove “Prti Bee Geea”, koji je prvi put gostovao u Crnoj Gori, a Nikola Jarnević i Nikola Jelić poznatiji kao Eufrat i Mikri Maus bili su i više nego raspoloženi da sa čitaocima “Vijesti” podijele utiske, ali i porazgovaraju o drugim temama u vezi s njihovim kontroverznim sastavom.

“Iznenadio nas je poziv koji je stigao, što kaže naš narod u minut do 12. MC Marko se potrudio i više nego što priliči organizatoru festivala”, ističe Nikola Jelić. Njegov imenjak dodaje da su imali malo vremena da osmisle nastup jer su se odmah uputili ka aerodromu.

“Dogovor je bio da nastupamo sljedeće godine”, priča Eufrat koji je u trenutku kada je primio poziv pomislio da ga MC Marko zove kako bi mu prepričao atmosferu.

“Bio sam na puno festivala, ali na vrhu krova..."

“Rekao mi je da pokupim Mikrija, da krenemo pravo na aerodrom, i da ništa ne pitam. A ja sam odgovorio 'dobro Mare, ako tako kažeš'”, objašnjava on.

Pravi rep na krovu

“Bio sam na puno festivala, ali na vrhu krova... Nisam očekivao da je tako dobro. Organizacija je bila vrhunska”, dodaje Jelić.

“Festivali na kojima sam bio u okruženju su bili našminkani, ali ovo je bio pravi rep. Sve se uklopilo od vrućine do krova. Kao da smo nastupali u Bronksu”, kaže Jarnević.

Fanovi “ Prti Bee Geea” te večeri nisu ostali uskraćeni za fristajl, karakterističan za ovaj dvojac. Pored “obrada” stihova Who Seeja “e, kad se sjetim. Do juče sam šmrkao, a danas letim”, moglo se čuti da su reperi “ranjeni u venu”, te dužni dileru koji se pita kako imaju para da dođu u Crnu Goru i sl.

“Baš sam pivopija i Mikri mi kaže 'Nemoj brate, bukvalno ti izlazi pjena na usta dok nastupaš"

“Uvijek pričam sa Mikrijem da naša publika zaslužuje mnogo više od pjesama. Sve se to dešava na sceni. Vidiš par ljudi u publici kako te čudno gledaju, a onda te to inspiriše, prokomentarišeš i sve se poklopi”, dodaje Eufrat, kojem se često desi da na bini zaboravi tekst.

“Skoro na svakom nastupu zaboravim jedan ili dva teksta, ali kada zakočim, Mikri uleti, tako da publika nikad ne primijeti”, objašnjava i ističe da je glavni krivac pivo, jer prije nastupa popije bar tri–četiri.

“Baš sam pivopija i Mikri mi kaže 'Nemoj brate, bukvalno ti izlazi pjena na usta dok nastupaš'”, kaže uz smijeh Eufrat, kojeg je popijeni alkohol koštao i after partyja u Kotoru.

“Bilo je planirano, ali ništa od toga, pošto je after party u Podgorici bio suviše koban za neke članove benda i pratioce”, objašnjava Mikri uz konstataciju da nije smiješno.

“To je u opisu našeg radnog mjesta”, zaključio je on.

Svratili u Spuž

Prti Bee Gee, poznat je i po prozivanju u pjesmama, a njihovi fanovi često kažu da koga ne pomene, nije ni bitan.

"Kao djeca smo bili u zatvoru, kad smo bili nestašni”

“Ne prozivamo mi bukvalno. Znaš, reperi kad zamrze nekoga onda prozivaju i omalovažavaju, a mi samo pomenemo onoga ko nam je zanimljiv na pozitivan ili negativan način. Kao karikatura”, govori Eufrat, koji je tokom nastupa na “Asfaltiranju” zasmijavao publiku pošalicama na račun rodbine koju posjećuje u Tuzima.

“Imam braću tamo i kad god mogu dođem na pet, šest dana kad krenem na more, a prozujim i po Podgorici sa prijateljima”, govori reper.

Pored mita da je naziv “Prti Bee Gee”, nastao iz crnogorskog slenga, kruže i glasine da su članovi ovog hip-hop sastava nekoliko dana proveli u ZIKS-u u Spužu.

“A, nismo, nismo. Bio sam kod rodbine blizu Spuža, ali nisam bio u toj ustanovi. Kao djeca smo bili u zatvoru, kad smo bili nestašni”, smijući se odgovara Eufrat.

Saradnja sa klapom Who See

Moguće je da će ovaj kontroverzni sastav sarađivati sa sve popularnijom kotorskom klapom Who See.

“Noyza znam bukvalno od '95, prije moje i njegove karijere, upoznali smo se kada sam ljetovao u Kotoru. Moramo da uradimo nešto”, navodi Eufrat, a zatim objašnjava zašto je ovaj poduhvat težak.

Mikri Maus je iskoristio priliku da pohvali podgoričku publiku koja je po njemu bila na visini zadatka

“Kada se okupimo u studiju u Beogradu, to preraste u žurku, pa odložimo snimanje za sjutra, a sjutra Noyz ode da šeta po gradu i kada se sjetim da ga pozovem on mi kaže da se vratio u Crnu Goru”, prepričava Jarnević.

Na pitanje kada će i sljedeće godine nastupiti na “Asfaltiranju”, Jelić odgovara:

“Što se nas tiče, naravno, ali sve zavisi od organizacije i publike”.

Mikri Maus je iskoristio priliku da pohvali podgoričku publiku koja je po njemu bila na visini zadatka, a možda obraduju i fanove na primorju.

“Trebalo bi da nastupimo u Herceg Novom. Pregovaramo, ali je to na klimavim nogama. Uzdamo se u naše divne menadžere iz Crne Gore, a ako ne ove, vidimo se sljedeće godine”, obećava on.

Mikri prestolonasljednik Roma

Tokom fristajlova i skečeva na nastupima dvojac često od publike zahtijeva da skandira “Mikri Ciganin”. Poznato je i da je Jelić sebe proglasio prestolonasljednikom Roma.

Posljednji album “Bez šečera” izašao je krajem 2011, a rad na novom već je počeo

“Jednom prilikom sam išao kroz romsko naselje i svi su izlazili na prozor i drali se 'Evo ga princ! Evo ga!' Čudno je kada te drugi narod prihvata kao svog i meni je drago”, kaže.

Tokom njihovog nastupa na “Asfaltiranju” našlo se i nekoliko dječaka romske populacije. Jedan od njih, koji se inače bavi prosjačenjem, za “Vijesti” je objasnio da je regularno kupio kartu i na pitanje da li sluša Prti Bee Gee, odgovorio: “Kako da ne slušam, pa nastupa moj brat Ciganin!”.

“Pozdravljam ih ovom prilikom”, prokomentarisao je Mikri uz glasan smijeh.

Promocija trpi jer nisu za televiziju

Posljednji album “Bez šečera” izašao je krajem 2011, a rad na novom već je počeo.

“Album možemo da poguramo samo spotom, jer nas ne zovu u TV emisije"

“Trenutno se radi na bitovima. Kad stignemo, snimimo sve za jednu nedjelju i onda vidimo gdje smo”, kaže Eufrat i dodaje da je ranije kada su imali više vremena, išlo sporije.

“Sada bukvalno jedan dan čitamo novine, visimo na netu, gledamo TV i čekamo da padnu ideje. Onda dolaze Ajs, Timbe i ostali reperi i nakon žurke se bacamo na rad”, objašnjava reper koji se nada da će album biti gotov do početka 2013.

Priznaje da im je najveća mana to što nisu vični promovisanju.

“Album možemo da poguramo samo spotom, jer nas ne zovu u TV emisije. Nismo baš najprihvatljiviji za program”, objašnjava Eufrat uz smijeh.

Bonus video: