Vanja Radovanović najavljuje album i malo drugačiji zvuk

Pjesma je snimljena u Zagrebu gdje se, prema Vanjinim riječima, trenutno “krčka” i ostatak albuma
56 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2012. 08:26h

Mladi crnogorski kantautor Vanja Radovanović danas će na Televiziji Atlas u emisiji “5 do 5”promovisati spot i singl “Padobran”.

Novu numeru, koju Vanja objavljuje poslije diskografske pauze od skoro dvije godine, kada je izdao maksi singl “Bez koncepta”. Muziku i tekst, je kao i za većinu svojih pjesama uradio sam, a muzički producent je Denis Mujadžić Denyken. On će ujedno producirati kompletan Vanjin novi album, koji će biti najavljen singlom “Padobran”.

"Sve je rađeno u produkciji Goratona, a ovaj singl koji najavljuje i moj dugoočekivani drugi album je ujedno i početak jedne lijepe saradnje. Ono što za sad mogu da otkrijem je da će na projektu biti zastupljen malo drugačiji zvuk, koji dostojno reprezentuje ono što će biti na albumu. Najbolje je čuti, jer je uzalud opisivati muziku. Ona najbolje govori za sebe. Uzalud je prepričavati, mora se doživjeti", tvrdi Radovanović.

Sve uživo odsvirano

Pjesma je snimljena u Zagrebu gdje se, prema Vanjinim riječima, trenutno “krčka” i ostatak albuma, dok je spot snimljen u Beogradu pod rediteljskom palicom Nemanje Pavlovića.

"Ono što me posebno raduje je što je sve uživo odsvirano. Gitare je svirao Ivan Pelivanović, Karlo Kurtalj bas, zatim klavijature Paul Kempf, bubanj Matko Gace, dok su prateće vokale pjevali Irena Kljajić i Tanja Pongrac. Zaista velika ekipa s kojom je bilo zadovoljstvo sarađivati", otkriva Radovanović.

"Takav sam i sad"

On je od objavljivanja njegovog prvijenca 2008. pustio u etar nekoliko singlova među kojima su i “Novi Sad”, “Ne pitaj za mene”, “Milo moje”, “Rakija”. Na pitanje, da li će se neke od njih naći na albumu koji je u pripremi, Vanja odgovara:

"Pa ne. Možda, eventualno, jednu od njih ponovo snimimo. Ostale će se možda naći na nekom drugom izdanju, a "Ne pitaj za mene" prije svih. Ta numera i njen spot su odlično prošli kod publike i vjerovatno će u budućnosti dobiti i live verziju", zaključuje Radovanović.

Galerija

Bonus video: