Ivana Martinović se vraća na "Sunčane skale"

"Očekujem da će se publici dopasti pjesma, što će mi dati posebnu satisfakciju jer sa njom startujem kao autor i muzike i dijela teksta", otkriva Ivana
163 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2012. 09:20h

Nakon što je 2004. godine pjevala "Odlazim" i pobijedila na večeri Nove zvijezde, Ivana (Popović) Martinović, nakon duže pauze opet će nastupiti na festivalu u Herceg Novom. Ovoga puta predstaviće se kompozicijom "Slobodna".

"Izabrala sam Skale kao jedini pravi festival pop muzike koji funkcioniše i u današnje vrijeme, ali i napreduje. Svi već vidimo da je postao prilično evrovizijskog karaktera, a uz to, za njega me vežu prelijepe uspomene, pa sam vjerovatno poželjela i da se malo vratim sličnom duhu. Mada se ja zapravo nikad nisam mnogo ni udaljila", objašnjava ona.

Iako je njena numera iz 2004. bila veliki hit i donijela joj treće mjesto na Pjesmi ljeta, od ovogodišnjeg nastupa Ivana puno ne očekuje.

"Ne očekujem pobjedu, kao ni daleke 2004. Očekujem da će se publici dopasti pjesma, što će mi dati posebnu satisfakciju jer sa njom startujem kao autor i muzike i dijela teksta", otkriva Ivana. Pored Ivane, tekst potpisuje i Ljubiša Martinović dok su aranžman uradili Vladan Popović i Marko Milatović.

Zanimljivo konkurencija

Pjesme se mogu čuti na sajtu Skala, pa se Ivana informisala sa kakvim će numerama učestvovati njeni konkurenti.

"Konkurancija je prilično zanimljiva. I iskreno, više mi se dopadaju domaće i pjesme iz regiona. Takođe, ima mnogo lijepih vokala i pjesama u konkurenciji Novih zvijezda. Očekujem uzbudljivo veče i dobro druženje, puno novih ljudi i poznanstava, čemu se veoma radujem", priznaje Ivana.

"Znam da mnogi iščekuju album, međutim, s obzirom na dosta tešku finansijsku situaciju u zemlji i svijetu, neće biti ubrzanog tempa rada na njemu"

S obzirom na to što je već preslušala pjesme, pitali smo je da prokomentariše kada je festival bio "jači", 2004. ili 2012.

"Mislim da su nekad festivali generalno plijenili mnogo veću pažnju, odnosno da su pjesme sa festivala trajale duže. Vjerovatno je uzrok veliki broj muzičkih reality programa, te i pojava velikog broja novih lica, ali i novih festivala u posljednjih pet-šest godina. Raduje me što se i koncepcija Skala dosta promijenila, i stiču se čak i prilike za saradnju sa muzičarima širom Evrope i svijeta", smatra Martinović.

Iako će nastup na Skalama za nju predstavljati svojevrsni povratak nakon trudničkog odsustva, ovaj singl neće biti i najava njenog prvijenca na koji publika čeka već osam godina.

"Znam da mnogi iščekuju album, međutim, s obzirom na dosta tešku finansijsku situaciju u zemlji i svijetu, neće biti ubrzanog tempa rada na njemu, bez obzira na to što postoji gotovo cijeli repertoar pjesama za njega. Radiće se pjesma po pjesma. Onog trenutka kad bude dovoljno studijski snimljenog neobjavljenog materijala za dobar album prvijenac, onda ćemo ga i objaviti", zaključuje Ivana.

Tea premijerno, Eva drugi put zaredom

Tea Šufta, koju smo gledali u emisiji Let ka zvijezdama, iskoristiće učešće na Skalama da se predstavi i ostatku svijeta. Naime, ona će na večeri Nove zvijezde pjevati numeru "Magičan dan" za koju je muziku radila Dragana Rakčević, tekst Sonja Bakić, a aranžman Vladimir Maraš.

"Oduvijek sam imala želju da pjevam na Skalama i pjesma kojom ću se predstaviti je baš je za tu priliku. S obzirom na to da je ovo moja prva pjesma i prvi festival, ne očekujem previše. Voljela bih da se ljudima svidi, a meni će i iskustvo svakako biti značajno", skromna je Šufta, kojoj je kako kaže, takmičenje u "Letu ka zvijezdama" pomoglo i što se tiče pjevanja i slobodnijeg ponašanja na sceni.

"Čula sam malo pjesama, tačnije, samo crnogorske koje odišu kvalitetom i prijatnim vokalima"

Za razliku od Tee, Eva Papović će na Skalama pjevat drugi put zaredom. Ove godine predstaviće se pjesmom "Nisi moj".

"Veoma sam zadovoljna pjesmom i posebno bih zahvalila kompletnom timu koji je radio na pjesmi, kompozitoru i aranžeru Saši Gajiću koji je pogodio stil koji odgovara mom senzibilitetu, te Kaji Milačić za veoma lijep i emotivan tekst.

Pošto sam veoma zadovoljna pjesmom sa kojom ću nastupati voljela bih i da na festivalu ostavim utisak i da me najprije publika prihvati, a potom stručni i profesionalni dio ekipe na festivalu", otkriva Eva, kojoj se sviđaju pjesme kolega iz Crne Gore.

"Čula sam malo pjesama, tačnije, samo crnogorske koje odišu kvalitetom i prijatnim vokalima", kaže Papović dodajući da smatra da će konkurencija biti jednako jaka kao i prošle godine. Ona planira da nakon festivala snimi spot za Nisi moj.

Galerija

Bonus video: