Edo Maajka: Crna Gora, hvala vam za sve, vidimo se u Nikšiću

“Budite pozvani da zapjevate sa nama”, poručili su u startu Dječaci, koji su se prvi put predstavili crnogorskoj publici
130 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2012. 07:46h

Hip-hop festival Asfaltiranje koji se ove godine održava drugi put, okupio je na terasi KIC-a Budo Tomović ljubitelje ovog zvuka za koje su spektakl upriličili Edo Maajka, Dječaci i MC Marko. Program je otvorio, kako je sam sebe nazvao, oldtajmer Igor Lazić.

“Odrepovaću samo jednu pjesmu, toliko mogu”, kazao je popularni MC Niggor, koji je sa pokojnim Nebojšom Saveljićem sredinom devedesetih bio u izuzetno popularnoj grupi Monteniggers. Prisutnima je objasnio kako nastaje hip-hop, a zatim se publici obratio proslavljeni fudbaler Niša Saveljić, i zahvalio MC Marku, organizatoru festivala i momcima koji su nacrtali mural njegovom bratu Nebojši. Međutim, umjesto “Duke dizela”, kojim je planirano da počne Asfaltiranje, Niggor i Marko su zapjevali “Bore Lee”, jer je nekadašnji Monteniggers zaboravio tekst. “Trebao si mi pripremit listicu. Ja samo ušao u studio i odrepovao tu pjesmu”, priznao je Niggor, a Marko se složio da program nastave zajedničkom numerom.

Sa infuzije na scenu

Uslijedio je set numera MC Marka - “Balada o žutoj kesi”, “Neću žvaku vrati mi kusur”, “Pjevačica, “Kad neće, neće” i ostale sa njegova tri albuma. Po Markovom raspoloženju i energiji na sceni nije se moglo ni naslutiti da je nekoliko sati ranije završio u hitnoj na infuziji.

Program je kasnio oko 40 minuta zbog poklapanja termina proslave dana državnosti Hrvatske, čija je ambasada prijem u Crnoj Gori takođe organizovala u KIC-u Budo Tomović, pa je to bio razlog da MC Marko, kao pravi domaćin, skrati svoj nastup prepuštajući scenu Dječacima. “Budite pozvani da zapjevate sa nama”, poručili su u startu Dječaci, koji su se prvi put predstavili crnogorskoj publici. Kako je koncert odmicao, tako se terasa KIC-a punila, atmosfera postajala sve usijanija, a publika razigranija.Uz pratnju šestorice muzičara, Dječaci - Sivo, Vojko i Zondo - su izveli, između ostalih i numere, "Maci" s kojom su započeli koncert, ali su prisutni na terasi KIC-a imali priliku da čuju izmežu ostalih i “Punjene paprike”, “Narodnu”, "Meko sranje" “Lovrinac”. Publika je đuskala, bilo je i čaša u zraku, ali su tokom čitavog koncerta pjevali u jedan glas s Dječacima.

Edo Maajka: Vidimo se u Nikšiću

Kao zvijezda večeri, posljednji je nastupio Edo Maajka koji je svoje druženje sa publikom u Podgorici počeo singlom "Panika" koji je ujedno bio i najava njegovog novog albuma Štrajk mozga. Uz nešto novih pjesama, Edo je podsjetio publiku i na neke stare hitove. U jednom trenutku skinuo je i majicu, pa je pokazao i svoj pivski stomak uz izvinjenje publici što "ovo moraju gledati". Iako je imao želju da se duže druži s publikom, svoj nastup morao je da završi odmah nakon ponoći, zbog policije, koja je kao fan Montenigersa dozvolila Nigoru da odrepuje jednu pjesmu. Tako je publika umjesto na početki Asfaltiranja, tek pred kraj druge večeri čula "Duku dizela".

"Reggaeton Montenegro rules, Crna Gora hvala vam za sve vidimo se u Nikšiću", napisao je Edo na svom FB profilu nakon Asfaltiranja. Kao što je najavljeno, tokom svih koncerata na bini su se vrijedno crtali grafiti, a u publici su, između ostalih bili Marija Božović, Labija i Zri. Ljubitelji hip hopa imaće prilliku da se i večeras druže na terasi KIC-a i to sa Barskom 100-kom, Rhinom, Labijom, klapom Who See i Bad Copyjem. Program počinje od 21 sat.

Galerija

Bonus video: