Podsjećanje na Monteniggerse

Marko došao na ideju da se pojavim, prenesem taj duh Monteniggersa mlađim generacijama i podsjetim one malo starije kako je to nekad bilo
134 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 07:37h

Ovogodišnje Asfaltiranje koje će početi 22. juna i to na terasi KIC-a “Budo Tomović” otvoriće pionir hip-hopa na ovim prostorima MC Niggor. On će, naime, najprije odrepovati čuveni hit iz perioda grupe Montenigers - "Duka dizel", a zatim će biti podrška MC Marku u pjesmi "Bore Lee".

"Igor se odavno ne bavi hip-hop muzikom, jer kada je Nebo (Nebojša Saveljić, Igorov kolega iz benda Monteniggers) poginuo, on je ušao u vode house muzike i sad radi kao house DJ.

Međutim, on je pionir hip-hopa na ovim prostorima, on i Nebo su proslavili tu muziku i željeli smo da se na ovogodišnjem Asfaltiranju podsjetimo tog lijepog perioda - objasnio je za Vijesti sekretar NVO Metafora koja je organizator Asfaltiranja i jedan od učesnika MC Marko.

On je istakao da je do same manifestacije koja će trajati dva dana i ugostiti između ostalih i Eda Maajku, Dječake, Who See Klapu i Bad Copy, mogu pripremiti još neka iznenađenja.

Svoje oduševljenje što će nastupiti na Asfaltiranju nije krio ni sam Igor Lazić alijas MC Niggor.

"Čuo sam se s Markom više privatno da vidim kako mu je u životu i inače i kroz razgovor smo došli na ideju da bih mogao da otvorim Asfaltiranje. Monteniggersi su bili veoma popularni, proslavili su Crnu Goru svojom muzikom, ljudi su nas voljeli, ali se na kraju to sve tužno završilo. Ostao sam jedino ja, kao tračak života, pa je Marko došao na ideju da se pojavim, prenesem taj duh Monteniggersa mlađim generacijama i podsjetim one malo starije kako je to nekad bilo - priča Niggor.

Na pitanje kako mu se čini današnja hip-hop scena, iskoristio je priliku da pohvali svoje sugrađane, članove klape Who See.

"Zbog privatnih obaveza nemam toliko vremena da pomno pratim šta se sve dešava na hip-hop sceni. Povukao sam se iz svega i nijesam toliko u toku. Međutim, klapa Who See me oduševila.

Oni su kao nasljednici Monteniggersa. Imaju duhovite tekstove i odlično predstavljaju taj primorski mentalitet. Imaju odličan posljednji album, spotove takođe, zaista sam oduševljen njihovom muzikom", zaključuje on.

Karte za dvodnevnu manifestaciju Asfaltiranje biće puštene u prodaju 15. juna i to po cijeni od pet eura za veče.

Možda se vrati hip-hopu

Kako i sam kaže, prestao je da se bavi hip-hopom nakon Nebove smrti jer "to više nije bila ta energija".

"Otišla je jedna polovina, i ja sam bio potpuno izgubljen. Da je to bio bilo koji drugi posao, možda bih i mogao da nastavim, ali s obzirom na to da je u pitanju muzika, prosto je bilo neizvodljivo raditi takav projekat bez Nebojše. Čak mi je bilo i teško da se vratim na muzičku scenu.

Dok si mlad imaš entuzijazam, međutim sve se kako stariš promijeni. Međutim, to što sam do sada radio nešto drugačije ne znači da se možda jednog dana opet neću vratiti hip-hopu", kazao je Niggor.

Bonus video: