Desetoro iz Crne Gore na Sunčanim skalama

Sedam mladih pjevača nastupa na večeri Nove zvijezde, dok će se troje predstaviti na Pjesmi ljeta
5 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 08:36h

Spisak za 18. Sunčane skale je gotov, a tokom dviju takmičarskih večeri ljubitelji “lakih nota” imaće priliku da čuju 45 pjesama, od čega 20 u večeri Nove zvijezde i 25 na Pjesmi ljeta.

Iako je kao nagradu za pobjedu u “Letu ka zvijezdama” dobio učešće na Sunčanim skalama, Draško Đukić neće biti jedini iz tog serijala koga ćemo gledati 2. jula u Herceg Novom.

Naime, iste večeri nastupiće još tri lica iz tog serijala Tea Šufta, Dušan Mandić Šejn, i Dragana Rakčević, koja je i ranije pjevala na Skalama.

Iz Crne Gore te večeri predstaviće se još i Andrea Vešović, prošlogodišnja učesnica istog festivala Eva Papović, kao i Dragica Bojanić koja se prije dvije godine takmičila u emisiji “Pjevač” na RTV Atlas.

Pored njih, prve festivalske večeri svoje pjesme predstaviće Emil Arsov, Matea Sučić, Vladimir Cvetković, Zoi Blaz, Aleksandra Bilanović, Andrea Paškvan, Marin Lovrić, Sandi Kojić, Joca i Zmajevi, Marko Vukeš Vuky, Tihomir Kožina, Denis Murat i Kim Verson.

Direktor “Skala” Slobodan Bučevac kaže da su od ponuđenog izabrali najbolje i otkiva da je “otpala” Teodora Baković jer nije na vrijeme predala pjesmu.

Što se tiče spiska za Pjesmu ljeta i on je malo izmijenjen, pa su se tako, što se tiče Crne Gore, pored već ranije najavljenih Ivane Popović i Mića Vujovića koji će nastupiti u duetu sa Vimom J. Geritsom, te večeri pjevati Kaja zajedno sa “Dobrim momcima”.

"To je jedna interesantna, pjevljiva, ljetnja pjesma. Pogodili su atmosferu, i potpuno je drugačija od ostalih, a i cilj je Skala da imamo numere raznih stilova. Niko je od Kaje ne bi očekivao, zaista je pjesma pun pogodak", tvrdi direktor festivala.

I Srbija i Makedonija su na finalnom spisku dobile pojačanje, pa će tako pored Andreja Ilića nastupiti i Dušan Svilar, odnosno uz Dani Dimitrovsku i Vlatka Ilijevskog još i Aleksandar Belov.

Ostale ex-YU republike, takođe, će imati svoje takmičare, iz BiH dolaze Armin Muzaferija i Dino Kulenović, iz Hrvatske “Magazin” i Martina Vrbos, a iz Slovenije Nuša Derenda.

Posljednje večeri festivala nastupiće još i Elena Iliadi iz Grčke, Deniz Džem i J-DA (Turska), Robert Feniks (Njemačka), Rike Norman (Norveška), Tahmina Nijazova (Tadžikistan), Marcin Mrozinski (Malta), Žade Dejvis (Austrija) i Serjan iz Azerbejdžana.

Na ovogodišnjim Skalama neće biti velikih imena kad su u pitanju ex-YU prostori, a direktor festivala u vezi s tim kaže:

"Ne biramo imena, već kvalitetne pjesme. Bilo je imena koja smo odbili jer nijesu imali dobre pjesme. Festivali su, ipak, takmičenja kompozicija, a ne izvođača", zaključuje on.

Galerija

Bonus video: