Haze&Ash objavio novu pjesmu: Singl inspirisan i posvećen Adi Bojani

Kad je u pitanju album prvijenac, Vuksanović kaže da se radi punom parom i da će biti objavljen uskoro
114 pregleda 0 komentar(a)
Haze & Ash, Foto: Ivan Mandić
Haze & Ash, Foto: Ivan Mandić
Ažurirano: 29.05.2018. 08:36h

Budvanski rok sastav Haze & Ash tačno godinu dana nakon debitantskog singla “Morning”, objavio je novi “Waves On A Sunny Day”. Ovaj singl najavljue album prvijenac Budvana koji će nositi naziv “Hedonism”.

Gitarista i pjevač Dario Vuksanović “Vijestima” je otkrio da je ova pjesma nastala još 2015, ali je vremenom sazrijevala i mijenjala formu.

“To se paralelno dešavalo sa našim muzičkim sazrijevanjem i zanimljivo je i nama lično sagledati kako se sve to odvijalo, jer zaista je drastična razlika”, uvjerava muzičar.

On je dodao da je novi singl inspirisan i na neki način posvećen Adi Bojani.

“Ta Ada Bojana, koliko god je postala u posljednje vrijeme popularna destinacija za ljetovanje, ta popularizacija meni lično ništa nije umanjila nevjerovatnu ljepotu koju taj dio obale ima. Ekipa iz ‘Doma kulture’, taj čitav vajb koji isijava iz tog mjesta, ta mala utopija koju su stvorili nas je inspirisala, pa je tako i njima pjesma posvećena. Pjesmom smo pokušali da dočaramo ljudima ponovo tu istu temu koju vrtimo, kako je odrasti pored mora, i nadam se da smo uspijeli u tome”, pojasnio je Vuksanović.

Na pitanje zašto se čekalo godinu dana na novi singl, muzičar je odgovorio da je sa svojim bendom dugo tražio pravu formulu za zvuk, a da stignu do cilja pomogao im je Ilija Duni, član beogradske indi rok grupe “Ti”, nekada i benda Petrol. Duni je Budvane povezao sa američkim producentima Džastinom Picoferatom i Karlom Safom, uz pomoć kojih su snimili pjesmu “Waves On A Sunny Day”.

Kad je u pitanju album prvijenac, Vuksanović kaže da se radi punom parom i da će biti objavljen uskoro, a što se tiče nastupa, nisu isključeni, ali će Haze & Ash biti više fokusirani na snimanje u narednom periodu.

Mada i crnogorska publika tek treba bolje da ih upozna, budvanski rokeri brzo su kupili aktere beogradske indi scene, pa su pored grupe “Ti” sarađivali i sa pjevačicom benda “Bitipatibi” Unom Gašić, a javno ih je putem društvene mreže Facebook hvalio i “Stray Dogg”.

“Bavimo se sličnom muzikom, a nema pretjerano mnogo ljudi koji se bave tim žanrom i onda ta grupica se kreće u sličnim krugovima i na kraju vam se već nekako ukrste putevi. Zanimljivo je to što kod muzike kao forme umjetnosti najmanje ima zavisti i ljubomore, štaviše stvaraju se neke vrste komuna gdje svako pomaže svakome. Možda to nije tako svuda, ali na našoj maloj balkanskoj sceni zaista jeste. I tako je i bilo, dovoljno je da zajedno zasvirate, energije se poklope, prijateljstvo se onda brzo razvije”, ističe Vuksanović i dodaje da će se saradnje sigurno nastaviti.

On i Andrej Lovrić (gitara, vokal) osnovali su bend prije više od sedam godina, a na basu im se kasnije pridružio Todor Živković i Nebojša Ćulafić na klavijaturi.

Bonus video: