Slaven Knezović snimio spot za pjesmu "Zavedi me"

Slaven je bio uključen u sve segmente, a tokom našeg boravka iz njegovih usta najčešće se mogla čuti riječ “Ne zaboravi osmijeh”
126 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2012. 09:37h

Crnogorski kantautor Slaven Knezović je na imanju Knjaz snimio dio kadrova za spot za numeru “Zavedi me” sa kojom je prošle godine nastupio na Sunčanim skalama. Muzičar od objavljivanja albuma izdaje singlove svake dvije godine, a na njihovu ekranizaciju publika obično čeka po godinu dana od puštanja u etar.

"Ovo su skupi projekti, a barem do sada su televizije rabile snimke sa festivala, pa je na taj način pjesma živjela u medijima. Nekako sam i ja uvijek spontano razmišljao da se najprije vidi i čuje taj snimak s festivala pa tek onda da se radi spot. Nikad nije kasno.

Zadovoljan sam što se emituju ti moji spotovi i što su po ukusu i muzičkih urednika i gledališta. Ne bi trebalo toliko čekati, ali su objektivne okolnosti. Čekam da se sve kockice sklope", priča Knezović.

Tuđa ruka svrab ne češe

Tokom snimanja Slaven je bio u ulozi supervizora, pa je nadgledao da sve bude kako treba. Kako kaže, bio je uključen u sve segmente, a tokom našeg boravka iz njegovih usta najčešće se mogla čuti riječ “Ne zaboravi osmijeh”, čime je sugerisao akterima spota kako da što bolje izgledaju.

"Nemam kompleks izigravanja velike zvijezde"

Razlog što je odlučio da bude tu tokom čitavog snimanja i prati kompletnu radnju je u skladu sa poslovicom “tuđa ruka svrab ne češe”.

"Nemam kompleks izigravanja velike zvijezde, vrlo sam vrijedan, uporan i želim da me svugdje ima i da budem od pomoći", tvrdi on.

Kratak čas postavke instrumenta: Slaven Knezović i flautistkinja sa violinom

Spot se realizuje u video produkciji “Takt”, a pored imanja Knjaz, sniman je u projektantskom birou Zeta gradnje, koja je pomogla spot, kao i u baletskoj sali Muzičke škole Vasa Pavić. Za šminku i frizuru pobrinuo se tim Zorana Vukčevića. Snimanje spota su takođe pomogli i kompanije Ledo i Yamaha.

Romantični mini film

"Akcenat je na igranoj priči. Mene će najmanje biti u njemu. Uključeni su i plesači škole Buena Vista na čelu sa Vladom Popovićem koji je glavni muški lik. To će biti kao romantični mini film sa srećnim krajem.

"Definitivno sam se nakanio da radim na svom albumu"

Trudili smo se da scenario, koji smo dugo pripremali, isprati tekst pjesme. Sa montažom i promocijom nećemo žuriti, već ćemo za prikazivanje spota čekati septembar", kazao je Knezović.

On je potvrdio da će spot za pjesmu “Zavedi me” biti najava njegovog albuma.

"Pjesme privodim kraju u studiju Mihe Radonjića", priča i obećava da publika neće čekati još dugo na njega.

"Definitivno sam se nakanio da radim na svom albumu. Imam desetak sjajnih pjesama, u mom su maniru i neće biti puno balada, a nadam se da će biti objavljen do kraja ove godine. Trebalo je da prošle godine proslavim dvije decenije rada, međutim, zbog porodičnih obaveza sam to odložio. Nadam se da ću po izlasku albuma napraviti koncert i na taj način proslaviti jubilej", zaključuje Knezović.

Flautistkinja sa violinom

Snimanje nije prošlo bez “komičnih situacija”, a jednu od njih Slaven je podijelio s nama.

"Nesporazum je bio između jedne statistkinje koja je trebalo da odsvira dionicu s violinom i organizatora. Cura je došla iz Kotora, međutim, ona studira flautu i sa violinom nema nikakve veze. Održao sam joj kratak čas postavke instrumenta, a koliko ćemo uspjeti u tome, ne znam.

Kao profesor violine zadovoljan sam, jer doživljava ritmiku nota i melodijsku liniju, tako da dobro sarađujemo. Ukoliko nešto krene naopako, bez obzira na to što sam ja svirao tu dionicu i nijesam želio da sebe stavim u prvi plan, ipak ću morati da odradim i taj dio", kaže Knezović.

Galerija

Bonus video: