Nemanja Kojić Kojot: I dalje se borimo za ljubav i pravdu

Publika će u petak čuti par novih pjesama, dok će ostatak repertoara biti ispunjen starijim hitovima, kazao je za Vijesti frontmen Eyesburna Nemanja Kojić Kojot
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2012. 08:47h

Beogradski hardcore/reggae sastav Eyesburn poslije dugogodišnje pauze večeras će ponovo gostovati u Crnoj Gori, u sklopu Underhill festivala koji će u Podgorici trajati do 15. juna.

Bend odnedavno radi na novom materijalu i prethodnih mjeseci objavio je tri numere koje najavljuju predstojeći album. Publika će u petak čuti par novih pjesama, dok će ostatak repertoara biti ispunjen starijim hitovima, kazao je za Vijesti frontmen Eyesburna Nemanja Kojić Kojot.

"Prošle nedjelje smo radili spot za jednu novu pjesmu, tri su već odavno na Internetu. Te pjesme smo snimili sa starim bubnjarom Aleksandrom Petrovićem, ali pošto su iz ovog novog perioda biće na predstojećem albumu. Ostale uvježbavamo i planiramo da ih snimimo do septembra", otkriva Kojot i dodaje da će album najvjerovatnije biti objavljen putem Interneta u samostalnoj produkciji benda.

Eyesburn je prekinuo saradnju sa Petrovićem nakon što je bubnjar odlučio da ode na turneju sa “kraljicom turbo-folka” Cecom Ražnatović (član je njenog pratećeg benda) koja se poklapala sa već isplaniranom turnejom Eyesburna.

S obzirom na to da je popularni Alek bio originalni član i jedan od simbola Eyesburna, pitali smo koliko je njegov odlazak uticao na bend.

"Stvari se mijenjaju, neki ljudi nisu mogli da se uklope u naš ritam, pa je došlo do tih personalnih promjena, ali se zvuk benda i identitet neće bitno promijeniti. Napredujemo, prije svega tehnički gledano i mislim da naši fanovi neće biti razočarani novim albumom. Što se tiče tekstova i stavova, sve je ostalo isto - i dalje se borimo za ljubav i pravdu", objašnjava pjevač.

On tvrdi da se atmosfera na koncertima ponovo okupljenog Eyesburna može uporediti sa onom iz perioda kada je bend bio na vrhuncu slave početkom ovog milenijuma.

"Mnogi nam kažu da zvučimo kao klinci, ne u negativnom smislu, nego tako poletno, energično, zdravo i veselo", priča Kojić.

Frontmen Eyesburna je uspješan i kao solo izvođač - pod imenom Hornsman Coyote objavio je dva studijska izdanja i ostvario veliki broj saradnji, a prethodnih godina publika u Crnoj Gori imala je priliku da te pjesme čuje uživo u više navrata.

"Moja solo karijera i dalje napreduje, ali više u studijskoj varijanti. Snimam za razne produkcije širom svijeta i otprilike imam po dva-tri izdanja mjesečno. Posljednji je singl "Unity" sa Viktorom Rajsom i češkim producentom MikkiM koji jako dobro prolazi", priča Kojot.

Biće super

Eyesburn će održati koncert na Stadionu malih sportova, nakon projekcije filma "Orkestar" Pjera Žalice koja je zakazana za 21 čas. Cijena ulaznice je pet eura.

"Dugo nas vremena nije bilo ne samo u Crnoj Gori nego čak i u Srbiji zbog pauze koju smo napravili u radu benda. Evo sad smo bukirali uglavnom sve veće festivale u regionu. Dobro je doći ponovo, doduše ja sam u toj pauzi Eyesburna provodio dosta vremena u Crnoj Gori, najviše na Žabljaku, gdje sam imao nekoliko koncerata. Jedva čekamo, biće super sigurno", priča frontmen Eyesburna.

Bonus video: