Negativ: Na sceni smo 13 godina, ništa nas ne može iznenaditi

"Negative" će se sa crnogorskom publikom družiti u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto
116 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2012. 19:25h

Beogradski rock bend "Negative" snimio je spot za pjesmu "Iznenadi me" sa aktuelnog albuma "Spusti me na zemlju".

Režiju i montažu špota potpisuje Vladimir Komnenić, dok je direktor fotografije i snimatelj bio Vladimir Milosevic. Prava ljetnja priča špota u skladu je sa predstojećim vrelim danima, a u tom, opuštenom duhu će i "Negative" provesti predstojeći period.

"Snimanje špota za 'Iznenadi me' trajalo je dva dana u kući naših velikih prijatelja koji su, takođe, muzičari. To mjesto je nama, kao bendu, inače veoma drago, jer smo tu godinama provodili prvomajske praznike i svirali. Zato smo pomislili da bi bilo dobro da sve to zabilježimo i napravimo nešto što će da traje. Pozvali smo preko Facebook stranice sve naše prijatelje i odjednom bili zatrpani odgovorima. Zato je reditelj bio primoran da izabere najpasioniranije fanove benda, ali i one koji su najfotogeničniji. Dobili smo na kraju jedan jakopozitivan spot i svi koji su ga pogledali poželjeli su da su sa nama u tom lijepom dvorištu", ispričao je za "Vijesti" Milen Zlatanović Zmo, basista "Negativa".

On je iskoristio priliku da se zahvali Miloševiću i Komneniću, ali i Aleksandri Mitkovskoj, makedonskoj dizajnerki, koja je u spotu bila zadužena za stajling Ivane Peters (a to će biti njena uloga i u sljedećim projektima benda).

Pitali smo ga i šta danas "Negative" kao bend može da iznenadi.

"Na sceni smo dugo, dugo, već 13 godina i malo je stvari koje mogu da nas baš iznenade. Nekada je tu moć imala kiša, kada bismo imali zakazan koncert na super vedar dan, a onda odjednom, kada se popnemo na binu počne da duva uragan, munje sijevaju, kiša kao iz kabla... Danas ni to više ne može da bude veliko iznenađenje. Poznajemo publiku, a, prije svega, poznajemo sebe i znamo šta možemo, a šta ne. Međutim, znate kako kažu, nikad ne reci nikad... Ipak, postoji jedna stvar koja bi nas pozitivno iznenadila a to je da država počne da malo više ulaže u mlade rock bendove, da mediji počnu malo više da se bave njima. E, to bi nas stvarno iznenadilo!", kaže basista "Negativa".

Nastup u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta

"Negative" će se sa crnogorskom publikom družiti u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, a članovi benda još ne znaju precizan datum.

"Sigurno dolazimo. Trebalo je već da održimo koncert u KIC-u, ali smo dobili primamljiviju ponudu da sviramo u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta. Biće to neki datum tokom ljeta, ali kada budemo znali, obavijestićemo publiku", najavio je Zmo i objasnio zašto je bend odustao od koncerta u Budvi.

"Taj koncert je bio zakazan za 4-6. avgust i trebalo je da nastupimo u okviru Beer festa. Međutim, kako je budžet Opštine Budva skraćen, bili su primorani da odustanu od nekih izvođača i da se odluče za neke jeftinije varijante. Ipak, mi ćemo sigurno naći način da se odužimo budvanskoj publici. Imamo sjajne kontakte sa promoterima u Crnoj Gori, tako da će to biti u redu", objasnio je Zmo i najavio još koncerata u Srbiji, ali i Makedoniji.

Galerija

Bonus video: