novi album

Bajaga "Daljinu, dim i prašinu" objavio uz zbirku poezije

Novi album donosi osam pjesama i dva bonus singla, a najavljen je numerama “Ako treba da je kraj” i “Vreme”
50 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2012. 20:19h

“Daljina, dim i prašina”, novi album Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora, prije dva dana objavljen je uz “Vodič kroz snove” zbirku poezije srpskog kantautora. Dan pred objavljivanje knjige i albuma priređena je i promocija u Beogradu.

"Promocija je odlično prošla, uspjeli smo da okupimo sve naše prijatelje, saradnike. Na promociji je govorio Dušan Kovačević koji je i napisao predgovor za moju knjigu, zatim književni kritičar Aleksandar Jerkov, ja sam uživo odsvirao naslovnu numeru “Daljina, dim i prašina”, a onda je poznati glumac Lazar Ristovski odrecitovao moju pjesmu “Ruski voz”", ispričao nam je u kratkom razgovoru Bajaga.

"Mala uska haljina" , jedna od pjesama sa novog albuma

On ističe da je oduvijek imao želju da objavi knjigu svoje poezije, a da je album bio gotov u isto vrijeme kad i zbirka, pa je zato ljubiteljima njihove muzike ponudio u paketu.

Bajaga ističe da je oduvijek imao želju da objavi knjigu svoje poezije

"Mislim da je to super način da imaju i knjigu i album. U današnje vrijeme kad se albumi ne prodaju, željeli smo da publici predstavimo nešto novo i više od onoga na šta je navikla, a po jedinstvenoj cijeni od pet eura. Pri tom, ne moraju da traže album po CD šopovima i prodavnicama, mogu ga naći na svakoj trafici", priča Bajaga.

Do sada napisao 170 pjesama

U njegovoj prvoj knjizi, našlo se 70-tak pjesama iz njegovog autorskog opusa, a o tome kako je izabrao poeziju za prvu zbirku, s obzirom na to da je pored svog benda radio i za mnoge druge izvođače među kojima su Zdravko Čolić, Đorđe Balašević, Željko Joksimović, odgovara:

"Do sad sam napisao oko 170 pjesama, a birao sam tekstove koji, kad se nađu u toj formi, imaju smisla i koje mogu i bez muzike da funkcionišu. Takođe, nijesam želio da objavljujem tekstove koje sam pisao za obrade pjesama. Odabrane su pjesme iz svih perioda karijere, tako da kroz zbirku ljudi imaju čitav opus Bajage i Instruktora."

Novi album donosi osam pjesama i dva bonus singla, a najavljen je numerama “Ako treba da je kraj” i “Vreme”, koje su odlično prošle kod publike.

"Album smo radili dugo i polako, naravno, sa periodima prekida zbog brojnih svirki i koncerata u zemlji i inostranstvu. Nadamo se da će i ostale pjesme, poput najavnih singlova dobro proći kod publike i da će se rado slušati", poručio je on.

Galerija