Andrea Demirović: Na Zemlji sam da bih pjevala

Mnogo sam radila na sebi, zacrtala nove ciljeve, a pjesma “Odlazim” je samo najava, uvertira
66 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2012. 09:49h

Mlada crnogorska pjevačica Andrea Demirović, nakon Eurosonga na kojem je 2009. predstavljala Crnu Goru napravila je pauzu, ali se nedavno vratila na muzičku scenu i to singlom i spotom "Odlazim".

"Pauza nije bila planska. U međuvremenu sam diplomirala na muzičkoj Akademiji, upisala specijalističke studije, pa i to završila. Mnogo sam radila na sebi, zacrtala nove ciljeve. Ni u jednom trenutku nisam izašla iz muzike. Puno vremena sam provela u studiju, planirala nove projekte, a pjesma “Odlazim” je samo najava, uvertira", ističe ona.

I nova numera je u njenom prepoznatljivom stilu, pa je i ovoga puta Andrea pokazala svoje glasovne sposobnosti. Međutim, za razliku od prethodnih numera i njenog prvijenca, pjesmu “Odlazim” radila je nova ekipa na čelu sa Vladimirom Grajićem.

"Veoma sam ponosna na svoj dosadašnji rad, kroz sve te pjesme sam sazrijevala. U pjesmi “Odlazim” pružila sam novu emociju, zreliju, drugačiji način interpretacije, cjelokupno novi zvuk koji ipak do sada niste imali prilike da čujete od mene. Učestvovala sam u procesu stvaranja pjesme, imala sam precizno zamišljenu ideju, koju sam ostvarila u saradnji sa Grajićem. Svih ovih godina učila sam od saradnika, posmatrala na koji način rade i sada sam spremna da pokažem ko sam zapravo ja i koja je to moja muzika", tvrdi ona.

Posvetila se fakultetu

Kao što je i sama rekla, Andrea se tokom pauze posvetila fakultetu, a predavala je u školi, pa kaže da bi sebe jednog dana mogla da zamisli i kao profesorku.

"Na Akademiji sam završila smjer Opšta muzička pedagogija. Moram priznati da ipak nisam bila sigurna kako ću se osjećati onog trenutka kada u učionici stanem ispred 30 đaka, ali iskustvo je predivno, i da mogu bez problema da sebe vidim kao profesorku", priča ona.

Otkriva da obavljajući taj posao nije bila stroga prema đacima.

"Moram da napomenem da sam u toku pripravničkog rada imala divnu mentorku od koje sam naučila dosta, tako da sam izašla iz ove priče sa novim praktičnim saznanjima", dodaje Andrea, koju od zvanja profesorice dijeli samo državni ispit.

Demirovićeva je kao veoma mlada počela da se bavi muzikom, a prvi put se pojavila na festivalu Sunčane skale 2002. Do sada ima objavljen jedan album, ali i nekoliko samostalnih singlova.

O tome kako sad, poslije deset godina na muzičkoj sceni vidi svoju karijeru, zaključuje:

"Na planeti Zemlji sam da bih pjevala, to je najvažnije u mom životu. Planiram biti na sceni do posljednjeg daha. Najbitniji je rad, rad, rad, svakodnevni rad na sebi, napredovanje i usavršavanje. Festivali, nastupi, gostovanja, sve se to dešava usput. Za uspjeh je potreban jasan cilj. Moj je - trajati."

Za spot vježbala mjesec dana

Spot za numeru "Odlazim" veoma je neobičan i otkriva nam novu Andreu. Naime, u njemu ova mlada Baranka ne samo da pjeva već i odlično pleše i glumi.

"Bilo je izuzetno teško spremiti koreografiju, ali ideja je bila vrijedna truda. Svakodnevno sam vježbala, mjesec dana, da bih uvježbala koreografiju i da bih uspjela da savladam pokrete savremenog baleta. Sa mnom je radila balerina Bitef dens kompanije, Nevena Jovanović, koja je zajedno sa Milošem Paunovićem osmislila koreografiju. Presrećna sam što sam uspjela u namjeri da pjesmu ekranizujem baš na način na koji sam je vizuelno zamislila", otkriva ona.

Na pitanje da smatra li bi sa ovakvom pjesmom i interesantnim scenskim nastupom koji je prikazan u spotu, bolje prošla na Eurosongu, odgovara:

"To se nikada ne zna. A zar je i važno? Nisam sklona da razmišljam šta bi bilo kad bi bilo. Na Eurosong sam otišla sa dobrom pjesmom, visokom produkcijom i u tom trenutku sam pružila svoj maksimum. I to je to. Lijepa epizoda u mojoj karijeri."

Bonus video: