Poslije Retro i Nuclear mama, Kristijan Đuranović u LemmyGo

On tvrdi da od autorskog rada, kada je u pitanju bend, nije odsutao, ali da je maksimalno posvećen albumu
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2012. 02:28h

Nakon bendova “Retro” i “Nuklear mama”, osnivač i gitarista Kristijan Đuranović nedavno je oformio novi sastav “LemmyGo”, ali se posvetio i radu na svom prvom autorskom CD-u instrumentalne muzike.

"To je gitarska muzika koja svakako nema veze sa muzikom koju sam pravio za bendove. To je mješavina bluesa i fusiona, ali svakako zanimljiva. Za sada takvu vrsu instrumentalne muzike radi samo nekoliko ljudi na prostoru bivše Jugoslavije, tako da vidim u tome mogućnost da se izrazim kao umjetnik. Što se tiče novca, ne interesuje me jer je će ovaj album biti proizvod ljubavi prema gitarskom tonu. Inače, upravo sam o gitarskom tonu najviše naučio od mog kolege Duke Martinovića", ispričao nam je Đuranović.

"Trudim se da proizvedem ton koji u našoj državi može samo još Šule Jovović i to imam šanse da izvezem iz države jer se to vani cijeni, plus se trudim da moja sama svirka bude zanimljiva", dodaje on.

Đuranović kaže kako već ima spremne demo snimke i ovih dana počinje finalno snimanje.

"Moje snimke su već čuli mnogi gitaristi i komentari su sjajni. Imam podršku kolega. Najlakše je svirati, međutim, prenijeti emociju putem gitarskog tona je najteže, zato se sada bavim time", otkriva Đuranović.

On tvrdi da od autorskog rada, kada je u pitanju bend, nije odsutao, ali da je maksimalno posvećen albumu.

Neke njegove kompozicije čuće se i “preko grane”. Naime, na audiciji za Berkli sviraće ih bubnjar benda “Senkina Đeca” Slaven Ljujić.

"Slaven me zvao i rekao mi da je čuo moje kompozicije i da je odlučio da na seminaru u Bostonu svira dvije moje stvari. Sada trenutno zajedno radimo aranžmane. Inače, on je po mom mišljenju najbolji mladi bubnjar sa ovih prostora", tvrdi Đuranović.

Kristijan je nedavno oformio novi bend “LemmyGo” koji sarađuje sa Ivanom Popović, a o razlozima zbog kojih je “raspustio” “Nuklear mamu”, i to baš u periodu kad su bili jedan od najtraženijih klupskih bendova, kaže:

"Razišli smo se, jer se nismo mogli dogovoriti kako dalje. I bolje je tako jer sam tek po izlasku iz benda dobio inspiraciju za autorski rad. Ostali smo u dobrim odnosima", tvrdi on, a o tome kakva je koncepcija novog benda, kaže:

"Za sada funkcionišemo kao trio- gitara, bas i bubanj plus vokal. To je najteža koncepcija, ali je izazov za muzičara. Pošto sam posvećen albumu, neću raditi pjesme za bend, ali zajedno sa tekstopiscem Ljubišom Martinovićem pripremam neke kompozicije koje ćemo nekad nekome pokloniti", obećava Đuranović. Pored njega, “LemmyGo” bend čine još i Enver Kikić, inače bivši basista benda “Human” i bubnjar Željko Samardžić koji je nekad sa Kristijanom svirao u sastavu “Retro”.

Bonus video: